r
Nosalty Logó

Zserbó Narancshéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Zserbó Narancshéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    490.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    197 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793.4 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3532 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2484 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 7889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztalapokhoz

  1. A zserbó tésztájához a hozzávalókat összedolgozzuk és letakarva fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk és egészen vékony lapokká nyújtjuk (figyeljünk rá, hogy a tésztarétegek majd mindig kitöltsék a tepsit). Az első lapot a nyújtófa segítségével átgörgetjük a tepsibe (előzőleg nem kell a tepsit kivajazni, sütőpapír sem kell). Egyenletesen megkenjük baracklekvárral, a porcukros dióval, majd óvatosan ráfektetjük a második tésztalapot. Ezt alaposan lenyomkodjuk, és megszurkájuk villával. Ezután jöhet egy újabb baracklekvár és dióréteg, végül a harmadik tésztalap. Szintén alaposan lenyomkodjuk és megszurkáljuk.
  3. Előmelegített sütőben, 190 fokon aranybarnára sütjük.
  4. Ha megsült, félretesszük hűlni és elkészítjük rá a csokimázat. Vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett folyóssá alakítjuk a tojást a kakaóporral és a kristálycukorral. Mikor elolvadt benne a cukor, és az egész kellőképpen felforrósodott, félretesszük és felolvasztjuk benne a margarint. Konyhai ecset segítségével bőven megkenjük a zserbó tetejét.
  5. Állni hagyjuk lehetőleg 1-2 napig, utána rombusz alakúra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4293
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Narancshéj konyhájából
KösziAnyu 23 recept

Sokféle zserbót kóstoltam már, de valahogy a nagymamám hagyományos zserbójánál nem ettem még finomabbat. Szerencsére a receptet megörököltük tőle, így mi is el tudjuk készíteni minden évben, Karácsony tájékán. A csokimázat is még a mamám kísérletezte ki, így született meg a tökéletes zserbó receptje. Nekem minden évben gasztroélmény! :)

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?