Zserbó gluténmentesen recept

Zserbó gluténmentesen
Zserbó gluténmentesen
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó kis recept ez... Persze búzaliszttel is finom, ugyanezekkel az arányokkal.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gluténmentes zserbó, diós-lekváros sütemény lisztérzékenyeknek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben és egy kis cukorban felfuttatjuk.
  2. A lisztet a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a langyos margarint, tojást, szódabikarbónát és jól eldolgozzuk. (Én kenyérsütőben szoktam megcsinálni.) Ha egyenletes a tészta, 3 felé osztjuk, és 3 lapot nyújtunk belőle.
  3. A darált diót, cukrot és citromhéjat összekeverjük.
  4. A sütőformát kivajazzuk, belehelyezünk egy tésztalapot, bőven megkenjük lekvárral, és rászórjuk a diós töltelék felét. Ráteszünk még egy lapot, megkenjük lekvárral, és rászórjuk a maradék cukros diót. Befedjük a 3. tésztalappal, megszúrkáljuk villával, és megsütjük. Ha kihűlt, de minimum langyos, ráöntjük a csokimázat.
  5. Csokimáz: a vajat, cukrot, tejet összefőzzük úgy, hogy minden elolvadjon. Ekkor levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 37x45 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 132
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Juki

Mióta szakács: 2011.10.15.
14 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M v, 2012-04-22 19:08

Szia Juki
Az érdekelne, hogy az eredeti zserbó receptbe egy az egyben helyettesítetted-e a lisztet? Nekem is van egy receptem, amit GM menetesen szeretnék megsütni, csak nem tudom, hogy a lisztből (én is alfa mixet készülök használni) lehet-e ugyanannyit tenni.

ipomoea
ipomoea h, 2011-12-19 20:02

Szia!Nem írtad el a tepsi méretét?Nekem nagyon vékony lett a tészta,pedig az én tepsim kisebb.Amúgy finom...Köszi

juki
Juki / juki v, 2011-11-20 18:24

Szivike!!!!Nekem a Glutenix-el könnyebb volt dolgozni,de a Scharral is sikerült.Jó sütögetést kívánok!!Üdv:Juki

cafika
Cafika / cafika v, 2011-11-20 16:58

Juki,
ez csodajò, és csodajòkor jòtt, hamarosan el is készitem. zserbòt még nem probàltam g.mentesen, de igy a bevàlt recepted alapjàn nekiàllok!!!
kòszi a receptet!!
ùdv. évi

1721