Zsenge tavaszi borsóleves sok zöldséggel recept

1 adag
166
kcal
Zsenge tavaszi borsóleves sok zöldséggel
Zsenge tavaszi borsóleves sok zöldséggel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon jártam, és találtam egy néninél isteni finom zsenge borsót. Eredetileg főzeléket szerettem volna enni, de sikerült a friss zsenge tavaszi zöldségekből úgy bevásárolnom, hogy muszáj volt mindet felhasználnom. :) Nem tudtam ellenállni. :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 db karalábé
  • 0.25 közepes fej karfiol
  • 3 db sárgarépa (zsenge)
  • 4 gerezd fokhagyma (zsenge)
  • 1 közepes fej fehér hagyma
  • ízlés szerint
  • 1.5 l víz

A rántáshoz

ajánlat

Időnként teszek bele egy kis csipetkét, úgy kiadósabb, de most csak a tavasz ízeit akartam élvezni!!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tavaszi borsóleves, borsóleves gazdagon, zöldségleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket ízlés szerint aprítjuk, és egy fazékba tesszük. Felengedjük vízzel.
  2. Amikor már minden zöldség kellően megpuhult, akkor elkészítjük a rántást: egy kis serpenyőben elkeverjük a lisztet  az olajjal, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd az apróra metélt petrezselyem és zellerzöldet.
  3. Sisteregni fog, de keverjük csak bátran.
  4. Amikor összeesett a zöld, akkor apránként adunk hozzá vagy a főzővízből, ha túl híg a leves, vagy ha hígítani szeretnénk, akkor még vízzel tehetjük.
  5. Hozzáöntjük  a leveshez, és még kb. 5 percig főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 304
elküldve: 1
receptkönyben: 50
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
166