r
Nosalty Logó

Zsemlegombóc szalvétában párolva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Zsemlegombóc szalvétában párolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3945 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2297 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3202 micro
Összesen 1325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockákra vágjuk a zsemléket, egy keverőtálba borítjuk, és leöntjük a tejjel. Várjuk meg, amíg felitatódik a tej, és csak szükség esetén pótoljuk. A massza ne legyen "folyós". Ca. fél órán át állni hagyjuk, majd kézzel szétnyomkodjuk.
  2. A hagymát nagyon finomra aprítjuk, és a vajban aranysárgára pároljuk. A petrezselymet apróra metéljük.
  3. A hagymát, a petrezselymet, sót-borsot hozzáadjuk a masszához, majd beleütjük a tojásokat. Alaposan kikeverjük, szép habosra.
  4. A főzőlábasunk átmérőjéhez mérten a masszát kivajazott alufóliába tekerjük úgy, mint a rétest. A végeken összenyomjuk a fóliát. Az így nyert hengert még egyszer fóliába tekerjük. Forrásban lévő vízbe helyezzük, és közepes lángon készre pároljuk. (Ca. 20 perc)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9683
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsemlegombóc szalvétában párolva
Marti48 317 recept

"Serviettenknödl" : azaz szalvétában főtt zsemlegombóc! Érdemes kipróbálni, nagyon finom habos, és könnyen elkészíthető. Én most vadas mellé készítettem el, nagy sikere volt. Ellentétben a nevével, alufóliába tekertem a masszát, szalvéta helyett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?