r
Nosalty Logó

Zsályás-szalámis bableves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zsályás-szalámis bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 960 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10069.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    1568 mg
  • Foszfor
    2519 mg
  • Nátrium
    3683 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    129 mg

VÍZ

  • Összesen
    1566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3163 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11811 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban felforrosítjuk a vajat, rádobjuk a kis kockákra vágott szalámit, s kevergetve kb. 5 percig sütjük, majd kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, hozzáadjuk a zsályát, sárgarépát és az átzúzott fokhagymát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített babot, tovább főzzük kb. 10-15 percig, míg a sárgarépa megpuhul.
  4. A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük, ezzel sűrítjük. Hozzáadjuk a szalámit, felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 867
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A levest ízesíthetjük egy kis ecettel vagy citromlével. Tálaljuk friss kenyérrel és tejföllel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!