r
Nosalty Logó

Zsályás-cukkinis-tejszínes csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zsályás-cukkinis-tejszínes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 1094 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 6561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 1094 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    379.8 g

Zsír

  • Összesen
    272 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10296.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    697 mg
  • Kálcium
    2231 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    875 mg
  • Foszfor
    4510 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1833.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2459 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    137 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2227 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1821 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    7090 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12495 micro
Összesen 6561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy lábasban a kétféle hagymát az olajon és vajon megpároljuk pici sóval fedő alatt, majd beletesszük a picire tépkedett zsályalevelet (friss legyen), picit pirítjuk.
  2. Beletesszük a feldarabolt csirkemell-filét, ,sózzuk, borsozzuk, és kevergetjük, fehéredésig fedő alatt.
  3. Ekkor tesszük bele a sárga cukkinit, a tv-paprikát, a kaliforniai paprikát, a petrezselyemzöldet, a zöldbabot, teszünk bele pici ételízesítőt, és fedő alatt néha keverve, kis lángon pároljuk, főzzük.
  4. Egy kis tálba belenyomjuk a tömlős sajtokat, és hozzáadjuk a habtejszínt, elkeverjük simára, majd beleadjuk a reszelt sajtot, azzal is elkeverjük, pici borsot teszünk hozzá.
  5. A szószt kóstoljuk, ha a hús puha, a zöldségek is, íze is finom (szükség szerint ízesíthető még), adjuk hozzá a sajtos -tejszínt, és keverés mellett forraljuk fel, és tálalásra kész.
  6. Előírás szerint főzzük ki a spagettit (7-8 perc), és a zsályás -csirkemelles-tejszínes szósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4041
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Finom bor, a legjobb, a friss gyümölcsből készült szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás-cukkinis-tejszínes csirkemell
Éva-Anyóca 350 recept

Csodás bokrok lettek a sok öntözés és eső következtében a fűszernövényeim. Nem mindig lehet becsempészni az ételbe, ahhoz külön étel, alkalom és lehetőség kell, a friss fűszernek az aromája erőteljesebb, nem mindig fogadja el a család. Most igen.:-) Nagyon finom lett, és a mai ebédet újra kellett gondolnom, ugyanis annyira ízlett, hogy a tegnapi ebédnél alaposan elfogyott, és ami maradt, azt vacsorára megették a családtagjaim:-). Ennyit a friss zsályáról.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek