r
Nosalty Logó

Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 697 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3487 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 342 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1317 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 697 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.3 g

Zsír

  • Összesen
    322.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5001.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1387 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    6586 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4779 micro
Összesen 3487 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két darab egész csirkemellet mossuk, és leszárítjuk. A szalonnát apró kicsi kockákra vágjuk. A friss zöldeket finomra vágjuk, külön tányérokra tesszük őket (külön mindet).
  2. Éles késsel a mellek mindkét oldalában négy-öt jó mély vágást ejtünk, belül sózzuk (óvatosan a szalonna miatt) és borsozzuk, teszünk a vágás aljára füstölt szalonnát, egy kicsi vagy egy negyed gerezd fokhagymát, őrölt pirospaprikát, petrezselyemzöldet, rozmaringot és a citromos kakukkfüvet
  3. Kívülről kicsit olívaolajjal megkenjük a csirkemelleket, majd sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával szórjuk meg.
  4. Ha mind a két mell kész, beletesszük a zacskóba, mellé tesszük a negyedekre vágott megmaradt gerezd fokhagymákat, a hidegen felkockázott vajat, 3 evőkanálnyi olívaolajat, a világos szójaszószt beleöntjük, és az egész zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük.
  5. A tetején négy-öt lyukat szúrunk fogpiszkálóval, előmelegített sütőbe téve kb. 45 percig sütjük, a zacskó jól felpúposodik, a csirkemell illata száll, és a zacskóban látszik az aranybarna csirkemell, kész, tálalható.
  6. Tálalás előtt megszórtam petrezselyemmel és citromos kakukkfűvel. Tálaljuk párolt rizzsel, rizibizivel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 37728
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

A fűszerek, a vaj, olívaolaj és a bőr rajta hagyása is, mind segítette, hogy az egész csirkemell zamatos, finom, omlós legyen, és az utolsó falatig elfogyhasson az étel.:-) Természetesen, aki nem szereti a bőrét, vagy még ezt a zsírmennyiséget is sokallja, leszeheti róla a csirkemell bőrét. Körete a párolt rizs, vegyes zöldséges rizs, rizibizi. Tálaljuk finom borral vagy friss idény gyümölcsből készült szörppel vagy hűtött ásványvízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban
Éva-Anyóca 350 recept

Nem kaptam csirkemellfilét, csak egész csirkemellet.:-) Meg kellett oldani, hogy omlós, ízletes, zamatos-szaftos legyen, és ezzel a megoldással sikerült.:-)) Finom szaftot képezett a szójaszósz, nem volt túl domináns az íze, az olívaolajjal, vajjal, finom és szaftos hús lett a csirkemellből. Bőrét rajta hagytam, párolt és pirult lett, és nagyon finom, a szaftban nagy szerpe volt a bőrének is.:-) Répás-zöldborsós rizst készítettem hozzá, azaz rizibizit, és ezzel tálalva lett finom ebédünk. Éhesek voltak :-D - és a tálalást  az egyik csirke nem érte meg, csak gyorsan ott a sütőben tudtam lekapni, utolsó előtti pillanatban, de megérte.:-) Előtte csirkemájas, zöldborsós, zsenge zöldséges, csigatésztás leves volt.:-) Ez az ebéd készült az utolsó tanítási nap megünneplésére. 2012. június 15. :-D Nagyon jól sikerült. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek