r
Nosalty Logó

Zöldspárgakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Zöldspárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 266 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3357.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    2335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    659 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2726 micro
Összesen 1063 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga fás végeit lepattintjuk, majd folyó víz alatt jól megmossuk őket, ezután a fejrészeket levágjuk és félretesszük, a többit karikára vágjuk.
  2. Az olvasztott vajon üvegesre pároljuk egy csipet sóval a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit és a felkarikázott spárgát, és rövid ideig együtt pároljuk.
  3. Ezután felöntjük az alaplével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük.
  4. Közben a tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a kész levest krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos tejfölt, és azzal is simára dolgozzuk.
  5. Végül visszaöntjük a főzőedénybe, hozzáadjuk a spárgafejeket, és pár perc alatt készre főzzük, ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk, cukrozzuk, és beállítjuk az ízét.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 110350
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldspárgakrémleves
Katharosz 499 recept

Könnyű, finom tavaszias leves. Eddig valamiért mostoha volt a spárga, méltánytalanul mellőztem és csak nemrég vettem fel a családi étlapra, van mit pótolnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek