r
Nosalty Logó

Zöldségszószos párolt tök

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Zöldségszószos párolt tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a szószhoz

továbbá

Összesen 184 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a szószhoz

továbbá

Összesen 735 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a szószhoz

továbbá

Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5649 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 184 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4341.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    2889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22594 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 735 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1411 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

a szószhoz

továbbá

Elkészítés

a szószhoz

  1. A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a répákat meg a zellert, szintén pirítjuk egy kicsit. Felöntjük a paradicsomszósszal, 3 percig kevergetve jól kisütjük a nyers ízt belőle. Hozzáadjuk a fokhagymát, hagyjuk kicsit illatozni, és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a szárított fűszerekkel, amit kicsit felébresztünk, az ujjunkkal morzsolva.
  2. Kis lángon, félig lefedve 20 percig főzzük, néha megkeverve. Kóstoljuk meg, ha nem lenne elég édes a zöldségektől, rakjuk bele a cukrot.

továbbá

  1. A tököt pici víz hozzáadásával 10 perc alatt roppanósra pároljuk. Ha maradna alatta víz, szűrjük le.
  2. A szósszal nyakonöntve, reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4677
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amióta a boltokban kapható tojássárgája nélkül készített tészta, nagyon nagy kedvencem lett. Szóval nem igazán akarok lemondani róla. Viszont most mégiscsak a kíváncsiság győzött, mert annyi csábító fotót láttam, ilyen módon elkészített tökről. Így belevágtam ennek az ételnek a főzésébe, mielőtt még kilyukadna az oldalam. 

Hozzávalók

a szószhoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek