r
Nosalty Logó

Zöldségragu tepsis sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldségragu tepsis sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 464 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    744 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6492 micro
  • β-karotin
    16097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 464 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12984 micro
  • β-karotin
    32193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15442 micro
  • Lut-zea
    1686 micro
Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    676 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    803 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Raguhoz

Krumplihoz

Elkészítés

Raguhoz

  1. A közepes fej hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. A felkockázott paradicsomot és egy kevés vizet adunk hozzá.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket. A felkockázott zöldségeket is hozzáadjuk, és roppanósra főzzük, a gombát elég 10-15 perccel a vége előtt a raguhoz adni.

Krumplihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, és felszeleteljük, enyhén sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. Kiolajozott tepsibe rakjuk a burgonyát, megszórjuk fűszerekkel, és finoman meglocsoljuk olajjal. Előmelegített sütőben, 230 fokon (légkeveréssel) ropogósra sütjük. Tálaláskor a krumplira szedjük a ragut.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1280
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Ajánló

Vegetáriánusoknak, illetve fehérjeszegény diétát folytatóknak.

Receptkategóriák

Fehérjeszegény diétát vagyok kénytelen tartani, ezt az ételt is ennek a jegyében készítem.

Hozzávalók

Raguhoz

Krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek