r
Nosalty Logó

Zöldségpörkölt rizságyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Zöldségpörkölt rizságyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 666 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2664 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 666 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    361 micro
  • β-karotin
    2224 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3149 micro
Összesen 2664 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd egy tepsi aljára terítjük 2-3 cm vastagon.
  2. Közben azöldségekből bő leves pörköltet készítünk: a megpirított hagymára teszünk pirospaprikát, rá a babot, gombát, paradicsomot, paprikát, erősen fűszerezzük, felöntjük 2-3 dl vízzel és 15 percig főzzük.
  3. Ráterítjük a rizsre, a szaftját is ráöntjük.
  4. A tejszínt elkeverjük a tojásokkal, ezt is ráöntjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21634
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 12.

Ajánló

pH besorolás: enyhén lúgosít A kép már másnap készült, amikorra a rizs szinte felszívta az összes szaftot, így lehetett ilyen szépen szeletelni. Egyébként egy nagy kupac romhalmaz, amikor elkészül, senki ne ijedjen meg, ha cseppet sem fog hasonlítani a képen látható kockához. Másnap már fog. Mivel a rizs tényleg elképesztő mennyiségű szaftot felszív, ezért érdemes a pörköltet is bő szafttal készíteni és azt a rizsre önteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jóuram gyanakodva nézegette, amikor kivettem a hűtőből a zöldbabot és melléraktam a rizst. Mindig így kezdődik, amikor nem tudom, mit főzzek. Mártírként felajánlotta, hogy segít leszárazni a zöldbabot, de szerintem csak azért, mert elképzelhetetlennek tartotta, hogy ebből valami ehető lesz, és minden lépésemet figyelni akarta, nehogy valami olyat főzzek, ami visszafordíthatatlan természeti károkat okozna a belső ökoszisztémájában. Addig-addig, amíg lassan szimatolni kezdett, és bár hiába végzett a zöldbabbal, tessék-lássék még mindig ott üldögélt a konyhában, mintha olvasna - de szerintem szó sem volt erről, egyszerűen nem hitte el, hogy ebből vacsora lesz. Én azért ennél bizakodóbb voltam. Az ökoszisztéma, köszöni, jól van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek