r
Nosalty Logó

Zöldségleves csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Zöldségleves csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1766 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2117 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    449 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 491 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3485.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11871 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2278 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10597 micro
  • α-karotin
    5102 micro
  • β-karotin
    12705 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    2694 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 2932 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke alkatrészeket megmossuk, a farhátról a felesleges zsíros részeket levágjuk, felaprítjuk, és a levesfőző fazékban zsírjára sütjük. A kisült töpörtyűt kiszedjük.
  2. A zsíron megdinszteljük a felaprított zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát.
  3. Megszórjuk finomliszttel, pirítjuk pár percig, félrehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük 2 l vízzel.
  4. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, csirkehúst, ételízesítőt.
  5. A főzés vége felé hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat. A megfőtt húsokat kiszedjük, és külön tányéron tálaljuk.
  6. A vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarunk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy kiskanállal.
  7. 5 perc lassú forrás után beleszórjuk a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentetjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3540
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségleves csirkével
Ligeti Károly 129 recept

Sokszor árulják a csirkemájat szívvel együtt, ehhez már csak egy-két farhát kell, na meg a zöldség, és már készülhet is a ízletes leves. Vajas galuskával és persze tejföllel az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek