Zöldségleves recept

1 adag
121
kcal
Zöldségleves
Zöldségleves
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hideg napokon különösen jól tud esni egy nagy tányér, finom, forró leves.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: tél
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalomválasztó: családi összejövetel
fogás: leves
adag: 6 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban a finomra vágott vöröshagymát, a közel egyforma méretűre aprított sárga-és fehérrépával, zellerrel az olajon megdinszteljük.
  2. Felengedjük kb. 2 l vízzel, hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, a babérlevet és a borsszemeket. Sóval ízesítjük.
  3. Közepesnél kicsivel gyengébb tűzön főzzük.
  4. Amikor a gyökérzöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a külső leveleitől megszabadított, félbevágott kelbimbókat és  a megpucolt, felkockázott karalábét.
  5. Tovább főzzük, míg az összes zöldség megpuhul. Szükség esetén utóízesítjük.
  6. Legvégül a maradék, fél csokor, egészen finomra vágott petrezselymet is beleszórjuk a levesbe.
  7. Tűzforrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 35 260
elküldve: 6
receptkönyben: 582
elkészítve: 19/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (8)

Barbanya
Barbanyav, 2013-02-10 20:13

Kedves Petra!

A recepted alapján jól sikerült a zöldségleves, én most készítettem először ilyen levest. Került bele vöröshagyma, krumpli, egy kis darab kelkáposzta, karalábé, zeller, és persze sárga- és fehérrépa is.
Végül egy kevés tejföllel is behabartam.

Gyors, egyszerű, és igen ízletes étel.
Túrófánk készült mellé másodiknak:)

Üdv:

Barbara

doramokus
doramokusv, 2013-01-20 21:32

Megunhatatlan ez a finom és egyszerű leves.
Sokszor elkészítem és mindig ugyanolyan jól esik. :)

Köszönöm a receptet:
Dóri

Barika
Barikav, 2011-02-20 15:17

Isteni lett, köszi a receptet! Én csináltam hozzá fini grízgaluskát is ;)

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
121