r
Nosalty Logó

Zöldséges zabpehelyfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Zöldséges zabpehelyfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírt

A sütés

Összesen 382 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírt

A sütés

Összesen 1525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírt

A sütés

Összesen 109 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1021 micro
  • β-crypt
    735 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 382 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    779 micro
  • β-karotin
    4083 micro
  • β-crypt
    2939 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 1525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A fasírt

A sütés

Elkészítés

A fasírt

  1. A sütőtököt tisztítsuk meg, vágjuk apró kockára, pároljuk félpuhára. Ha fagyasztott zöldségekkel dolgozunk, engedjük fel azokat. A karalábét is tisztítsuk meg, pároljuk félpuhára, a paprikának a magházát távolítsuk el, kockázzuk fel.
  2. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá. A sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a rizslisztet, az apróra vágott zöldségeket, a zabpelyhet, sóval, borssal ízesítsük. Óvatosan keverjük hozzá a habot is.

A sütés

  1. Az elkészült masszából evőkanál segítségével kis fasírtokat szaggatunk a forró zsiradékba. Aranybarnára süssük! Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4644
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges zabpehelyfasírt
scarlett69 96 recept

Különlegessége, hogy gluténmentes, valamint villámgyorsan elkészíthető. Továbbá nagy kedvenc azért is, mert a benne lévő zöldségek évszakonként variálhatóak. Nyáron érdemes  friss zöldségekből elkészíteni! Tartalmasabbá tehető még ha sonkát, sajtot adunk hozzá, de így vegán is finom, akár salátával és teával vacsora is lehet, de főzelék feltétjeként is megállja a helyét, sült krumplival, salátával akár vasárnapi ebédnek is szervírozható.

Hozzávalók

A fasírt

A sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek