Zöldséges-virslis tésztasaláta recept

1 adag
891
kcal
Zöldséges-virslis tésztasaláta
Zöldséges-virslis tésztasaláta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor életemben először ettem tésztasalátát, nagy csalódás volt. Nagyméretű, ízetlen, félig főtt tésztadarabok voltak benne. A hideg még most is kiráz, ha rágondolok. De a dolog nem hagyott nyugodni, az nem lehet, hogy a tésztasalátát emiatt a rossz emlék miatt száműzzem az életemből. Így kikísérleteztem egy olyat, ami az én ízvilágomnak megfelel. S a legfontosabb az, hogy kiderült, nem csak én eszem meg szívesen...

hozzávalók / 4 adag

A zöldséges-virslis tésztasalátához

A majonézhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tésztasaláta virslivel, virslis tésztasaláta zöldséggel, karalábés-virslis tésztasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A tojásokat is megfőzzük.
  2. A sárgarépát és a karalábét felkockázzuk, és a borsóval együtt sós vízben puhára pároljuk.
  3. Amíg ezek főnek, a többi hozzávalót is feldaraboljuk.
  4. Elkészítjük a majonézt (készítése itt található ), sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük, és összekeverjük a tejföllel meg egy jó tk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Az így elkészített mártásba beleforgatjuk az összes feldarabolt hozzávalót, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 840
elküldve: 5
receptkönyben: 406
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
263 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
A hét szakácsa: DoGGma
A hét szakácsa: DoGGma
Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.
891