Zöldséges-virslis tésztasaláta recept

1 adag
891
kcal
Zöldséges-virslis tésztasaláta
Zöldséges-virslis tésztasaláta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor életemben először ettem tésztasalátát, nagy csalódás volt. Nagyméretű, ízetlen, félig főtt tésztadarabok voltak benne. A hideg még most is kiráz, ha rágondolok. De a dolog nem hagyott nyugodni, az nem lehet, hogy a tésztasalátát emiatt a rossz emlék miatt száműzzem az életemből. Így kikísérleteztem egy olyat, ami az én ízvilágomnak megfelel. S a legfontosabb az, hogy kiderült, nem csak én eszem meg szívesen...

hozzávalók / 4 adag

A zöldséges-virslis tésztasalátához

  • 25 dkg tészta (apróbb fajta, kiskagyló, csiga)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg karalábé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 20 dkg virsli
  • 2 db tojás

A majonézhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tésztasaláta virslivel, virslis tésztasaláta zöldséggel, karalábés-virslis tésztasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A tojásokat is megfőzzük.
  2. A sárgarépát és a karalábét felkockázzuk, és a borsóval együtt sós vízben puhára pároljuk.
  3. Amíg ezek főnek, a többi hozzávalót is feldaraboljuk.
  4. Elkészítjük a majonézt (készítése itt található ), sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük, és összekeverjük a tejföllel meg egy jó tk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Az így elkészített mártásba beleforgatjuk az összes feldarabolt hozzávalót, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 103
elküldve: 5
receptkönyben: 409
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
263 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

891