Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-virslis tésztasaláta

Zöldséges-virslis tésztasaláta
Zöldséges-virslis tésztasaláta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor életemben először ettem tésztasalátát, nagy csalódás volt. Nagyméretű, ízetlen, félig főtt tésztadarabok voltak benne. A hideg még most is kiráz, ha rágondolok. De a dolog nem hagyott nyugodni, az nem lehet, hogy a tésztasalátát emiatt a rossz emlék miatt száműzzem az életemből. Így kikísérleteztem egy olyat, ami az én ízvilágomnak megfelel. S a legfontosabb az, hogy kiderült, nem csak én eszem meg szívesen...

hozzávalók / 4 adag

A zöldséges-virslis tésztasalátához

A majonézhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A tojásokat is megfőzzük.
  2. A sárgarépát és a karalábét felkockázzuk, és a borsóval együtt sós vízben puhára pároljuk.
  3. Amíg ezek főnek, a többi hozzávalót is feldaraboljuk.
  4. Elkészítjük a majonézt (készítése itt található ), sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük, és összekeverjük a tejföllel meg egy jó tk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Az így elkészített mártásba beleforgatjuk az összes feldarabolt hozzávalót, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 066
elküldve: 7
receptkönyvben: 520
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tésztasaláta virslivel, virslis tésztasaláta zöldséggel, karalábés-virslis tésztasaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bart
Bart Tue, 2012-01-31 22:32

Nagyon fincsi lett! Köszönöm a receptet! :)

886
tészta 25 dkg
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 20 dkg
karalábé 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
csemegeuborka 10 dkg
virsli 20 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db
1 kk
cukor 2 teáskanál
fehér bors 1 kk
citromlé 1 fél citromból nyert
tejföl 3.75 dl
petrezselyem 1 csokor