r
Nosalty Logó

Zöldséges spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3211.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2347 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12844.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    2734 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2580 mg
  • Nátrium
    6647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    760 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1376 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    9388 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    4543 micro
Összesen 2976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    2480 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, és fél centis karikára vágjuk, majd alaposan sózzuk és félretesszük kb 15 percre, hogy kiadja a kesernyés levét (ha kemény a héja a cukkininek, akkor karikázás előtt meghámozzuk). Ezután papírtörlővel leitatjuk a kicsorgott levet és felkockázzuk.
  2. Atésztát kifőzzük.
  3. Ahagymát aprítjuk, majd az olajon megfuttajuk.
  4. A többi zöldséget is tisztítjuk, és kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk és fél deci vizet aláöntve fedő alatt pároljuk kb 10 percig. (Érdemes villával vagy kóstolással ellenőrizni az állagát, akkor jó, ha a répa már nem ropog.)
  5. A paradicsompürét is a párolt zöldséghez keverjük, csipet oregánóval, és bazsalikommal megszórjuk, hozzáöntjük a tejet, majd ha szükséges utánsózzuk. 10 percig alacsony lángon, fedő alatt főzzük tovább.
  6. Atésztát szűrjük, és még melegen ráöntjük a szószt.
  7. Ízlés szerint parmezánnal, mozzarellával vagy akár trappistával szórjuk, meghintjük bazsalikommal.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 16186
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a hőségriadó alatt találtam ki, szétnéztem a hűtőben, maradék után kutatva, hiszen nem volt kedvem kimozdulni és vásárolgatni. Szerencsére találtam pár szál répát, egy reggeliről maradt paprikát és néhány gombát.. Plusz a cukkinit, amit már hetek óta csak kerülgettem a boltban, hiszen csak a borzalmas, keserű, grillezett zöldség próbálkozásaimra emlékeztetett, abból az időből, mikor még nem tudtam hogy ezt a növénykét előbb sózni kell, és csak aztán felhasználni... Tehát úgy gondoltam, hogyha mindezek jól megférnek egymás mellett a bolti szószokban, akkor miért ne próbálkozhatnék velük otthon? Nem mellesleg aprítás közben kikalkuláltam, hogy ezekből a friss zöldségekből olcsóbban tudok szószt csinálni, mint amennyiért sok-sok utaztatás és energiafecsérlés után az áruházban megvásárolom... Szerencsére annyira jól sikerült, hogy ezt választottam első NoSalty receptemnek . Könnyű, gyors és finom. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?