Zöldséges spagetti recept

1 adag
749
kcal
Zöldséges spagetti
Zöldséges spagetti
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a hőségriadó alatt találtam ki, szétnéztem a hűtőben, maradék után kutatva, hiszen nem volt kedvem kimozdulni és vásárolgatni. Szerencsére találtam pár szál répát, egy reggeliről maradt paprikát és néhány gombát.. Plusz a cukkinit, amit már hetek óta csak kerülgettem a boltban, hiszen csak a borzalmas, keserű, grillezett zöldség próbálkozásaimra emlékeztetett, abból az időből, mikor még nem tudtam hogy ezt a növénykét előbb sózni kell, és csak aztán felhasználni...
Tehát úgy gondoltam, hogyha mindezek jól megférnek egymás mellett a bolti szószokban, akkor miért ne próbálkozhatnék velük otthon? Nem mellesleg aprítás közben kikalkuláltam, hogy ezekből a friss zöldségekből olcsóbban tudok szószt csinálni, mint amennyiért sok-sok utaztatás és energiafecsérlés után az áruházban megvásárolom...
Szerencsére annyira jól sikerült, hogy ezt választottam első NoSalty receptemnek .
Könnyű, gyors és finom. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-zöldséges spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, és fél centis karikára vágjuk, majd alaposan sózzuk és félretesszük kb 15 percre, hogy kiadja a kesernyés levét (ha kemény a héja a cukkininek, akkor karikázás előtt meghámozzuk). Ezután papírtörlővel leitatjuk a kicsorgott levet és felkockázzuk.
  2. A tésztát kifőzzük.
  3. A hagymát aprítjuk, majd az olajon megfuttajuk.
  4. A többi zöldséget is tisztítjuk, és kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk és fél deci vizet aláöntve fedő alatt pároljuk kb 10 percig. (Érdemes villával vagy kóstolással ellenőrizni az állagát, akkor jó, ha a répa már nem ropog.)
  5. A paradicsompürét is a párolt zöldséghez keverjük, csipet oregánóval, és bazsalikommal megszórjuk, hozzáöntjük a tejet, majd ha szükséges utánsózzuk. 10 percig alacsony lángon, fedő alatt főzzük tovább.
  6. A tésztát szűrjük, és még melegen ráöntjük a szószt.
  7. Ízlés szerint parmezánnal, mozzarellával vagy akár trappistával szórjuk, meghintjük bazsalikommal.

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 558
elküldve: 2
receptkönyben: 113
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

lavira

Mióta szakács: 2010.06.13.
2 recept

Hozzászólások (2)

iceflower
iceflowerk, 2010-06-29 13:30

Ma én is "amit találok, abból lesz" alapon készítettem el, és nagyon finom lett! A gombát kukoricával és sonkás felvágott csíkokkal helyettesítettem, és spagetti tészta híján a maradék makaróni tésztámat használtam fel hozzá. :)
Köszi a receptet!

lavira
lavirasze, 2010-09-08 14:25

Nagyon szívesen! A sonka jó ötlet, legközelebb talán azt is találok a hűtőben :)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
749