Zöldséges spagetti recept

Kalória?
Zöldséges spagetti
Zöldséges spagetti
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a hőségriadó alatt találtam ki, szétnéztem a hűtőben, maradék után kutatva, hiszen nem volt kedvem kimozdulni és vásárolgatni. Szerencsére találtam pár szál répát, egy reggeliről maradt paprikát és néhány gombát.. Plusz a cukkinit, amit már hetek óta csak kerülgettem a boltban, hiszen csak a borzalmas, keserű, grillezett zöldség próbálkozásaimra emlékeztetett, abból az időből, mikor még nem tudtam hogy ezt a növénykét előbb sózni kell, és csak aztán felhasználni...
Tehát úgy gondoltam, hogyha mindezek jól megférnek egymás mellett a bolti szószokban, akkor miért ne próbálkozhatnék velük otthon? Nem mellesleg aprítás közben kikalkuláltam, hogy ezekből a friss zöldségekből olcsóbban tudok szószt csinálni, mint amennyiért sok-sok utaztatás és energiafecsérlés után az áruházban megvásárolom...
Szerencsére annyira jól sikerült, hogy ezt választottam első NoSalty receptemnek .
Könnyű, gyors és finom. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-zöldséges spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, és fél centis karikára vágjuk, majd alaposan sózzuk és félretesszük kb 15 percre, hogy kiadja a kesernyés levét (ha kemény a héja a cukkininek, akkor karikázás előtt meghámozzuk). Ezután papírtörlővel leitatjuk a kicsorgott levet és felkockázzuk.
  2. A tésztát kifőzzük.
  3. A hagymát aprítjuk, majd az olajon megfuttajuk.
  4. A többi zöldséget is tisztítjuk, és kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk és fél deci vizet aláöntve fedő alatt pároljuk kb 10 percig. (Érdemes villával vagy kóstolással ellenőrizni az állagát, akkor jó, ha a répa már nem ropog.)
  5. A paradicsompürét is a párolt zöldséghez keverjük, csipet oregánóval, és bazsalikommal megszórjuk, hozzáöntjük a tejet, majd ha szükséges utánsózzuk. 10 percig alacsony lángon, fedő alatt főzzük tovább.
  6. A tésztát szűrjük, és még melegen ráöntjük a szószt.
  7. Ízlés szerint parmezánnal, mozzarellával vagy akár trappistával szórjuk, meghintjük bazsalikommal.

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 795
elküldve: 2
receptkönyben: 119
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

lavira

Mióta szakács: 2010.06.13.
2 recept

Hozzászólások (2)

iceflower
iceflower / iceflower k, 2010-06-29 13:30

Ma én is "amit találok, abból lesz" alapon készítettem el, és nagyon finom lett! A gombát kukoricával és sonkás felvágott csíkokkal helyettesítettem, és spagetti tészta híján a maradék makaróni tésztámat használtam fel hozzá. :)
Köszi a receptet!

lavira
lavira / lavira sze, 2010-09-08 14:25

Nagyon szívesen! A sonka jó ötlet, legközelebb talán azt is találok a hűtőben :)

Legfrissebb cikkek

Csókol: ízHUSZÁR
Csókol: ízHUSZÁR
A huszárcsók receptjét egy régi magyar szakácskönyvben fedeztem fel, véletlenül. Naná, hogy egyből meg is sütöttem. Mostantól bárki csókolózhat velem!
11 csodás epres süti cukormentesen
11 csodás epres süti cukormentesen
Eperszezonban eperből sosem elég. Leves, turmix, saláta és persze süti, süti és süti készülhet belőle. Akár hozzáadott cukor nélkül!
745