Zöldséges, rizses fasírt recept

1 adag
876
kcal
Zöldséges, rizses fasírt
Zöldséges, rizses fasírt
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég ki akartam próbálni ezt a zöldséges fasírt receptet. Most ötletet is kaptam hozzá innen az oldalról.  Finom lett.  Óvatosan kell sütni, mert a borsó hajlamos pattogni, készítsük elő a fedőt.  Nem kell megijedni, ha túl lazának találjuk a tojásos, zödséges rizst, majd a zsemlemorzsa összefogja. Óvatosan kell forgatni is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldséges fasírt, borsós-rizses fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A gombát és a hagymát megpucoljuk, mossuk, és apróra aprítjuk.
  3. Egy evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk  a rizst, kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük  annyi húslével, amennyi szükséges a rizottó főzéséhez. (én apránként adom hozzá)
  4. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel.
  5. Rizstől függ a főzési idő, de kb. 10-15 percig kislángon főzzük.
  6. Ha kihűlt,  belekeverjük a nyers tojást, gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsába, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
  7. Konyhai törlőpapírra kiszedjük.
  8. Majonézzel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 621
elküldve: 2
receptkönyben: 263
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
73 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Cukormentes muffinok a hétvégére
Cukormentes muffinok a hétvégére
Számomra a muffinok legfőbb értéke, hogy gyorsan, egyszerűen összedobhatók. Gyűjtöttem most nektek 8 db cukormentes változatot, próbáljátok ki őket a hétvégén uzsonnára!
Fürdőzzünk az olaszrizlingben!
Fürdőzzünk az olaszrizlingben!
Van az úgy, hogy annyira természetessé válik valaminek a jelenléte környezetünkben, hogy már fel sem kapjuk a fejünket nevének hallatán. Kimondom hát azt, hogy olaszrizling.
Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
876