Zöldséges, rizses fasírt recept

1 adag
876
kcal
Zöldséges, rizses fasírt
Zöldséges, rizses fasírt
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég ki akartam próbálni ezt a zöldséges fasírt receptet. Most ötletet is kaptam hozzá innen az oldalról.  Finom lett.  Óvatosan kell sütni, mert a borsó hajlamos pattogni, készítsük elő a fedőt.  Nem kell megijedni, ha túl lazának találjuk a tojásos, zödséges rizst, majd a zsemlemorzsa összefogja. Óvatosan kell forgatni is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldséges fasírt, borsós-rizses fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A gombát és a hagymát megpucoljuk, mossuk, és apróra aprítjuk.
  3. Egy evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk  a rizst, kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük  annyi húslével, amennyi szükséges a rizottó főzéséhez. (én apránként adom hozzá)
  4. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel.
  5. Rizstől függ a főzési idő, de kb. 10-15 percig kislángon főzzük.
  6. Ha kihűlt,  belekeverjük a nyers tojást, gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsába, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
  7. Konyhai törlőpapírra kiszedjük.
  8. Majonézzel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 790
elküldve: 2
receptkönyben: 267
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
73 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
876