Zöldséges, rizses fasírt recept

Zöldséges, rizses fasírt
Zöldséges, rizses fasírt
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég ki akartam próbálni ezt a zöldséges fasírt receptet. Most ötletet is kaptam hozzá innen az oldalról.  Finom lett.  Óvatosan kell sütni, mert a borsó hajlamos pattogni, készítsük elő a fedőt.  Nem kell megijedni, ha túl lazának találjuk a tojásos, zödséges rizst, majd a zsemlemorzsa összefogja. Óvatosan kell forgatni is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldséges fasírt, borsós-rizses fasírt

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A gombát és a hagymát megpucoljuk, mossuk, és apróra aprítjuk.
  3. Egy evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk  a rizst, kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük  annyi húslével, amennyi szükséges a rizottó főzéséhez. (én apránként adom hozzá)
  4. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel.
  5. Rizstől függ a főzési idő, de kb. 10-15 percig kislángon főzzük.
  6. Ha kihűlt,  belekeverjük a nyers tojást, gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsába, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
  7. Konyhai törlőpapírra kiszedjük.
  8. Majonézzel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 207
elküldve: 1
receptkönyben: 261
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
73 recept

Legfrissebb cikkek

Cseles salátaleves
Cseles salátaleves
Közeleg újra a húsvét, és a sonkafőzés. És újra itt a dilemma, mit kezdjünk a sonkalével – mert vétek kiborítani. Főzzünk belőle salátalevest!
Süsd a legnépszerűbb sütiket húsvétra
Süsd a legnépszerűbb sütiket húsvétra
Húsvét alkalmából egy helyre gyűjtöttük a kedvenc sütireceptjeiteket – csak győzzetek válogatni belőlük – krémes, habos sütik, piskóták várnak!
Így szeretjük a húsvéti sonkánkat
Így szeretjük a húsvéti sonkánkat
A húsvét egyik főszereplőjéből, a sonkából több mint 4 millió kg fogy el az ünnepi időszakban. Bár már nem a kamrából akasztjuk le, néhány hagyományra még mindig figyelünk.
876