r
Nosalty Logó

Zöldséges rizs sült virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Zöldséges rizs sült virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 504 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2020 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 504 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6791.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    3630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    6403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2669 micro
Összesen 2020 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük.
  2. Amíg a rizs fő, meghámozzuk a zöldségeket, apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, 1 evőkanál olajon megfuttatjuk.
  4. Rádobjuk a többi zöldséget és a zöldborsót, megsózzuk, és fedő alatt 1-2 percig pároljuk.
  5. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és kis lángon puhára főzzük (20 perc).
  6. Amikor puha, hozzáadjuk a megfőtt rizst, és együtt fedő nélkül főzzük, míg elfővi a levét. Gyakran kell kavargatni, hogy oda ne kapjon. Akkor jó, ha minden alkatrész puha, de még leveses.
  7. A virsliket bevagdaljuk, és a maradék olajon megsütjük.
  8. Tálaláskor a zöldséges rizs tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11294
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Ajánló

Nagyon kiadós, üde köret. Most sült virslivel készítettem, de bármilyen sült mellé jó. Kicsit több sajttal önállóan is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges rizs sült virslivel
8zsuzsa8 210 recept

Már nem tudom, hogyan került a családi recepttárba, de nagyon szeretjük. Legjobb persze friss, tavaszi, zsenge zöldségekből. Nyáron sokkal olcsóbb, mint tavasszal vagy télen. Csináltam már mirelit vegyes zöldségből is, de akkor hiányzott belőle a karalábé íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek