r
Nosalty Logó

Zöldséges-ricottás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
wannaBaker - Vera
Zöldséges-ricottás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Összesen 767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Összesen 3065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9722 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4503 micro
Összesen 767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8191.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2189 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    3312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1922.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5391 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38889 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    18011 micro
Összesen 3065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Mossuk meg a zöldségeket, és hosszúkás szeletekre vágjuk őket egy szeletelővel. Mielőtt elkezdenénk a feltekerést, figyeljünk rá, hogy mindegyik szelet hasonló széles legyen, ehhez lehet, hogy ketté kell vágni őket (a padlizsánt és a cukkinit biztosan), vagy le kell vágni belőle egy kicsit.
  2. Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, és adjuk hozzá a sót és a hideg vajat kis darabkákban. Morzsoljuk össze a vajat a liszttel. Öntsük bele a hideg vizet, és formázzuk zsemle alakúra. Csomagoljuk bele egy műanyag fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Vajazzuk ki a piteformát.
  4. Egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát a piteformánál egy kicsit nagyobbra, és/vagy ügyesen lapítsuk bele és terítsük szét a piteforma aljára és szélére. Szurkáljuk meg az alját villával, majd rakjuk az előmelegített sütőbe 15 percre, ha van kerámia sütőbabunk, akkor egy sütőpapírral fedjük le a tésztát, öntsük rá a babot, és így tegyük be a sütőbe.
  5. A ricottás töltelékhez keverjük össze a ricottát a két tojással, a lereszelt kemény sajttal, valamint a parmezánnal. Adjunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót és chilipelyhet ízlés szerint. Öntsük rá a ricottát a már kicsit kihűlt tésztára.
  6. A zöldség feltekerését középről kell indítani, mintha egy kis virágot szeretnénk formázni. Az elejét inkább a kezünkben vagy egy teljesen lapos tálcán tekerjük össze, csak néhány réteg után tegyük a ricottára. Váltogassuk a különböző zöldségszeleteket, hogy szép színes legyen. A lyukakat lila hagymával tűzdelhetjük. Amikor teljesen körbeértünk, akkor egy ecsettel kenjünk be olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
  7. Süssük 45 percig, 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4607
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
wannaBaker - Vera 2 recept

Ez a nagyon látványos és egészséges zöldséges-ricottás pite főfogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek