r
Nosalty Logó

Zöldséges rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Krityó
Zöldséges rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4772.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2837 micro
Összesen 2327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet befűszerezzük a fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval (én most tettem hozzá egy kis metélőhagymát is, de elhagyható).
  2. A babot megmossuk, megtisztítjuk, és hosszában keskeny csíkokra vágjuk. Vizet forralunk, és kb 10-15 perc alatt majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük.
  3. Amíg a bab fő, addig megpucoljuk a gombát és a hagymát. A gombát félbe, majd negyedbe vágjuk, a hagymát félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Mindkettőt félretesszük.
  4. A húst 1 ek olajon 10 perc alatt körös-körül megsütjük. Ezután hűlni hagyjuk, majd keskeny csíkokra szeleteljük.
  5. A vajban 2 ek lisztet aranysárgára sütünk, majd a levessel és a főzőtejszínnel - folyamatos kevergetés mellett - felöntjük. Habverővel kevergetve, kis lángon 15 percig főzzük, sóval és borssal fűszerezzük. Végül a sajtot is belekeverjük.
  6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hagymát a maradék lisztben megforgatjuk, majd a maradék olajban ropogósra sütjük (de ne teljesen készre, mert a sütőben még pirul egy kicsit!)
  7. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A babot, a gombát és a húst beleterítjük, és összekeverjük. A mártással leöntjük, és a sült hagymával megszórjuk. A forró sütőbe tolva, 150 fokon 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9145
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Valami könnyű főételre vágytam. Ezt a receptet egy régi receptkártyán olvastam, és gondoltam, kipróbálom. Háááát, nem bántam meg! Nagyon-nagyon finom! Ja, és a zöldségek bátran variálhatóak! És ami a legjobb benne, hogy mivel adott a hús és a zöldség, nem kell hozzá köret :), 2 in 1.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!