Zöldséges pupusas recept

1 adag
339
kcal
Zöldséges pupusas
Zöldséges pupusas
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető étel! Már többféle töltelékkel is kipróbáltam! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséggel töltött lepény, tejfölös-zöldséges lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük, amíg a tölteléket összekeverjük. 
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kezünkkel kicsit kinyújtjuk őket. A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk.
  3. Forró serpenyőben kb. 3-3 perc alatt oldalanként megsütjük, és melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 812
elküldve: 15
receptkönyben: 307
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ella97

Mióta szakács: 2012.06.07.
17 recept

Hozzászólások (4)

cct
cctszo, 2013-08-24 17:00

Ez tökjó ötlet! :) Én sült hagymás, baconös gombával töltöttem. Hát szépek nem lettek a lapótyák, de nagyon finomak!

szépróza
széprózav, 2013-03-03 21:54

ma csináltuk először, de máris nagy rajongók lettünk, köszi :-)
töltelék most ez volt: reszelt sajt, lilahagyma, fokhagyma, tejföl, kukorica, paradicsom, párolt gomba, juhtúró - igazi világkonyha ;-)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
339