r
Nosalty Logó

Zöldséges polentapizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Zöldséges polentapizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4590 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18361 micro
  • Lut-zea
    5359 micro
Összesen 1738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1077 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk meg, és vágjuk apróra. Forraljuk fel a vizet a sóval, majd tegyük takarékra, és keverjük hozzá a kukoricadarát. Érdemes az első 5 percben habverővel keverni, és utána fakanállal. Addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
  2. Ha elkészült, keverjük bele a 3 evőkanál vajat, paprikát, cukkinit, aszalt paradicsomot, oregánót, és borsozzuk meg.
  3. A masszát öntsük egy tortaformába, és hagyjuk kihűlni, hogy megszilárduljon. Majd helyezzük a tortaformát 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig.
  4. Majd ha sajttal szeretnénk fogyasztani, szeljük rá a sajtot, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11022
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Ajánló

Tehetsz bele oregánó helyett bazsalikomot is, vagy vegyesen olasz fűszerekkel is készítheted. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A kukoricadarát sokszor méltatlanul alulbecsülik - jómagam is sokszor hallottam, hogy a kukorica a malacoknak való. Szerencsére a reformtáplálkozás és a gluténmentes diéták a modern konyha alapanyagává tették. :) Az ájurvéda a tulajdonságai alapján elsődlegesen kapha típusú embereknek javasolja a fogyasztását. A polenta nem más, mint kukoricadarából készült kása. Mediterrán területeken gyakran fogyasztják kásának vagy kisütve. Ez a polentapizza nagyon ízletes, és gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek