r
Nosalty Logó

Zöldséges penne

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Zöldséges penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1704 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    2132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5375 micro
  • Lut-zea
    3320 micro
Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    970 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    976 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    6396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16126 micro
  • Lut-zea
    9961 micro
Összesen 1704 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1165 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a zöldségeket. A cukkinit vágjuk félbe, majd kanál segítségével távolítsuk el a magjait. Ha kész, vágjuk apró (0,5x05cm) kockákra. A hagymát vágjuk finomra, a gombát darabokra, a friss paradicsomot kockákra (1x1 cm), a fokhagymagerezdeket pedig késlappal lapítsuk ki.
  2. Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és a chilit. Ezt követően a cukkinit és a gombát, pirítsuk nagy lángon. Ha lepirult a gomba, adjuk hozzá a hagymát, vegyük vissza a lángot közepesre. Ízesítsük sóval és borssal, majd amikor a hagyma üveges, adjuk hozzá a paradicsomkockákat és a hámozott paradicsomot. A hámozott paradicsomot mindössze kezünkkel préseljük bele a serpenyőbe, nem szükséges aprítani. Kis lángon, lassan pároljuk a ragut.
  3. Tegyünk fel a tésztának főzővizet, ha felforrt, sózzuk meg, majd főzzük a tésztát félig készre. A tészta főzőlevéből pótolhatjuk a raguból közben elpárolgó levet. Akkor jó az állaga, ha a serpenyő féléig áll a leve. Ezt folyamatosan ellenőriznünk kell, és pótolni a hiányzó folyadékot.
  4. Ha a tésztánk félkész (penne esetében kb. 8-10 perc főzés után), szűrjük le, de ne öntsük ki az összes főzőlevet. Azonnal adjuk a raguhoz, és összeforgatva kis lángon pároljuk készre. Ha szükséges (mert kevésnek érezzük a levét), pótoljuk apránként a főzőléből. A befejezés előtt 2-3 perccel adjuk hozzá a bébispenótot és aprított petrezselymet. Forgassuk össze, és amikor a tészta megpuhult, vegyük le a lángról.
  5. Tálaljuk azonnal. Adhatunk mellé frissen reszelt parmigiano reggiano sajtot, de sajt nélkül is ízletes tésztaételt készítettünk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 49787
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 14.

Ajánló

A nyári időszakban legjobb elkészíteni ezt az ételt, amikor sok a friss zöldség a piacokon. Lényegében tetszés szerint variálhatjuk a zöldségek összetételét, kinek ízlése, kedve szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges penne
Kornél 167 recept

Egy olasz chef receptje ez. Érdekessége, hogy a tészta főzése a raguban fejeződik be, így jobban átveszi az ízeket. Tésztarajongóknak kifejezetten ajánlott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?