r
Nosalty Logó

Zöldséges máj mézes-bazsalikomosan, reszelt sült burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Zöldséges máj mézes-bazsalikomosan, reszelt sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

resztelt máj

buriköret

Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

resztelt máj

buriköret

Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

resztelt máj

buriköret

Összesen 106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3337 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    1790 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6910 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6674 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    536 micro
  • Likopin
    3579 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    434 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

resztelt máj

buriköret

Elkészítés

resztelt máj

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon majdnem üvegesre dinszteljük.
  2. A kétféle pritaminpaprikát vékony csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a még nem üveges hagymához. Fedő alatt, 1-2 ek. vizet hozzáadva, kb. 5 percig, közepes-magas lángon pároljuk össze a kettőt.
  3. Amikor a víz elpárolgott, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és hozzáadjuk a fentiekhez. Sózzuk. Fedő alatt, szintén kb. 5 percig, közepes lángon pároljuk össze az eddigieket.
  4. Az egészben hagyott csirkemájdarabokat hozzáadjuk a fentiekhez, és itt is sózunk. Fedő alatt, közepes lángon, 10-15 percig pároljuk. Ha a zöldségek alatt van lé, nem öntjük fel vízzel, ha nincs zöldséglé a serpenyőben, 2-3 ek. vizet adunk a májhoz, hogy ne égjen oda. Ezt végig figyelni kell, hogy ne párologjon el a kevés lé.
  5. A máj akkor kész, ha puha, vágható, omlós, a belseje nem vörös színű. Ekkor adjuk hozzá a mézet, megszórjuk apróra vágott, friss bazsalikomlevéllel, összekeverjük, és 2-3 percig, fedő alatt, kis lángon összefőzzük az egészet. (A kis láng a méz miatt kell, hogy megőrizze az értékeit.)
  6. A végén vágott bazsalikomlevéllel megszórhatjuk még.

buriköret

  1. A két burit csíkokra reszeljük. Ha újburi, a héját is rajta lehet hagyni.
  2. Előmelegített serpenyőben, közepes lángon, a vajon 10-15 percig sütjük. Az utolsó 5 percben magasra lehet venni a lángot, így a buri kívül ropogós lesz, belül puha marad. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4204
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

Villámrecept, wok-recept :) nagyon megszerettem. A koktélparadicsomhoz: a boltiak közül még mindig ez a legédesebb, de ha nem, a héját nem kell leszedni. Mérsékelten enged levet.

Hozzávalók

resztelt máj

buriköret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!