r
Nosalty Logó

Zöldséges lepénytorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges lepénytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 1379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1514 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    3983 micro
Összesen 2756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1944 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kisebb darabokra vágjuk, a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A szárított vargányát 10 percre vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és felszeleteljük.
  3. A hagymát, a csiperkegombát, a cukkinit felszeleteljük, az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk.
  4. A vajat közepes hőfokon felolvasztjuk, a hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, a gombákat, ízesítjük kakukkfűvel, rozmaringgal, végül sózzuk, borsozzuk. 10 percig pároljuk, majd a cukkinit és az aszalt paradicsomot is hozzákeverjük. 5-6 percig sütjük, amíg a zöldségek leve el nem párolog, majd hagyjuk hűlni.
  5. A tésztát lisztezett felületen 30-35 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtjuk.
  6. A reszelt sajtot a lapra szórjuk úgy, hogy 4-5 cm pereme maradjon.
  7. A sajtra halmozzuk a kihűlt tölteléket, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztaperemet úgy, hogy a közepe szabadon maradjon.
  8. A tésztát felvert tojással megkenjük. 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3279
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Ajánló

Melegen, cikkekre vágva kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zöldséges lepénytorta alapja egy vajas tészta, amelyet változatosan tölthetünk. Ezúttal olyan zöldségek kerültek bele, amelyek szinte egész évben kaphatóak, vagy fagyasztott, szárított, esetleg konzerv (gondolok itt a kukoricára) formában megtalálhatóak. Tavasszal, nyáron, ősszel az éppen kapható friss zöldségekből készítsük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek