r
Nosalty Logó

Zöldséges lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Zöldséges lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A töltelék

Az öntet

Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A töltelék

Az öntet

Összesen 4050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A töltelék

Az öntet

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3219.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12879.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    2225 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    696 mg
  • Foszfor
    3154 mg
  • Nátrium
    6607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2224 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    3926 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    5962 micro
Összesen 4050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    327 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Az öntet

Elkészítés

A tészta

  1. A tésztaalaphoz a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, bazsalikomot, tojással és egy kevés hideg vízzel tésztává formázzuk. Kinyújtjuk, majd egy alacsony peremű sütőformába simítjuk.
  2. A tésztára sütőpapírt terítünk, amire sütőbabot öntünk. 180°C-on, 10 percig elősütjük a tésztát, majd a sütőpapírral együtt eltávolítjuk a nehezéket.

A töltelék

  1. Felszeletelt paprikával és paradicsommal beborítjuk a tésztát, elosztjuk rajt a szeletenként feltekert sonkát.

Az öntet

  1. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, zöldségre öntjük.
  2. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7579
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges lepény
A konyha világa 70 recept

Köretként vagy salátával egytálételként is nagyon finom.

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Az öntet

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek