r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-húsos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 1295 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 5172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 188 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 1295 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    306.2 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8325 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    2708 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    2075 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1993 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 5172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1455 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. Apróra vágjuk a hagymát és kevés olajonmegdinszteljük, majd hozzáadjuk a fél körökre felszeletelt cukkinit, ha az is megpárolódott, akkor jöhet a husi és a fűszerek.
  2. Ha mindez összerottyant, akkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a paradicsomsűrítményt, és ezekkel is főzzük még 2-3 percig.
  3. Elkészítjük a besamelt: megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk, majd apránként jöhet a tej, a sajtés a fűszerek.
  4. Jénai tálba rétegezzük: kis besamell a tál aljára, tészta, hús, tészta, besamel, hús, tészta, hús, majd megszórjuk sajttal.
  5. Sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt, ez kb. 1 óra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 14330
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagnát akartam ebédre készíteni amikor észrevettem, hogy a hűtőben van még cukkini és gomba is, mivel a lasagnára már nagyon felkészültünk, ezért nem találtam ki új ételt, és beletettem a lasagnába a zöldségeket . Nagyon finom lett, sokkal jobb, mintha csak a hús lenne benne. 

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!