Zöldséges fasírt recept

1 adag
544
kcal
Zöldséges fasírt
Zöldséges fasírt
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen zöldséggel elkészíthető, finom és egyszerű.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Olajban is kisüthetjük, de szerintem így sokkal egyszerűbb, és nem lesz olyan olajos a fasírtunk. Bármilyen főzelékhez ajánlani tudom, vagy csak krumplipürével is jó választás.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

borsós-répás fasírt, zöldséges vagdalt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott zöldpaprikát kevés sós vízben megpároljuk.
  2. A szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk.
  3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, és 5 percig pároljuk. Belegyúrjuk a kicsavart zsemlét, a lecsöpögtetett zöldségeket, a fűszereket. A masszát fűszerezzük, cipót formálunk belőle, és kiolajozott tűzálló tálba halmozzuk. Meghintjük a maradék zsemlemorzsával, és forró sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 538
elküldve: 6
receptkönyben: 222
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Reni1996

Mióta szakács: 2011.06.05.
9 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
544