Zöldséges fasírt recept

Zöldséges fasírt
Zöldséges fasírt
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen zöldséggel elkészíthető, finom és egyszerű.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Olajban is kisüthetjük, de szerintem így sokkal egyszerűbb, és nem lesz olyan olajos a fasírtunk. Bármilyen főzelékhez ajánlani tudom, vagy csak krumplipürével is jó választás.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

borsós-répás fasírt, zöldséges vagdalt

elkészítés

  1. A megtisztított zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott zöldpaprikát kevés sós vízben megpároljuk.
  2. A szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk.
  3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, és 5 percig pároljuk. Belegyúrjuk a kicsavart zsemlét, a lecsöpögtetett zöldségeket, a fűszereket. A masszát fűszerezzük, cipót formálunk belőle, és kiolajozott tűzálló tálba halmozzuk. Meghintjük a maradék zsemlemorzsával, és forró sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 085
elküldve: 6
receptkönyben: 219
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Reni1996

Mióta szakács: 2011.06.05.
9 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
31787