Zöldséges fasírt recept

1 adag
544
kcal
Zöldséges fasírt
Zöldséges fasírt
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen zöldséggel elkészíthető, finom és egyszerű.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Olajban is kisüthetjük, de szerintem így sokkal egyszerűbb, és nem lesz olyan olajos a fasírtunk. Bármilyen főzelékhez ajánlani tudom, vagy csak krumplipürével is jó választás.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

borsós-répás fasírt, zöldséges vagdalt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott zöldpaprikát kevés sós vízben megpároljuk.
  2. A szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk.
  3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, és 5 percig pároljuk. Belegyúrjuk a kicsavart zsemlét, a lecsöpögtetett zöldségeket, a fűszereket. A masszát fűszerezzük, cipót formálunk belőle, és kiolajozott tűzálló tálba halmozzuk. Meghintjük a maradék zsemlemorzsával, és forró sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 641
elküldve: 6
receptkönyben: 224
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Reni1996

Mióta szakács: 2011.06.05.
9 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
544