Zöldséges dubarry csirkemell recept

Zöldséges dubarry csirkemell
Zöldséges dubarry csirkemell
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit másképp, mert nem csak karfiolt, hanem brokkolit és bébirépát is tettem a húsokra. Az ötlet onnan jött, hogy volt a fagyasztóban egy csomag vegyes zöldség, én amúgy is rajongok a brokkoliért, meg a bébirépáért, így gondoltam, miért ne, mellesleg még finomabb is lett.

 

hozzávalók / 7 adag

A zöldséges csirkemellhez

A hús pácolásához

  • 5 dl tej (annyi, hogy a húst ellepje)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint

A besamelmártáshoz

ajánlat

Köretnek zöldséges rizst ajánlok.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell zöldségekkel, zöldséges csirkemell besamel mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkemellet egy éjszakával, 6-8 órával előbb bepácoljuk, 2-3 gerezd passzírozott fokhagymával, és sóval annyi tejben, hogy éppen ellepje. (ez el is hagyható)
  2. Másnap leitatjuk róla a tejet, és megsütjük egy csepp olajon serpenyőben.
  3. Tepsibe tesszük, és a sózott, megpárolt zöldségeket rájuk helyezzük (most vegyes fagyasztott zöldséget használtam, amiben bébirépa, brokkoli és karfiol volt, ezeket kis olajon megpároltam).
  4. A vajból, a lisztből, a tejből elkészítjük a besamelt, feltesszük melegíteni a tejet, másik edényben megolvasztjuk a vajat, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, kicsit hagyjuk pirulni, a meleg tejet ezután óvatosan ráöntjük a vajas lisztre, és csomómentesre keverjük.
  5. Már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, míg elfő a liszt íze, vagyis megfő a liszt,  sóval és frissen őrölt színes borssal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd meglocsoljuk vele a husikat.
  6. Reszelt sajtot teszünk rájuk, és előmelegített sütőben addig sütjük őket, míg meg nem pirul a sajt. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 745
elküldve: 1
receptkönyvben: 197
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

414