Zöldséges csirkemell Zepterben recept

Zöldséges csirkemell Zepterben
Zöldséges csirkemell Zepterben
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hűtőben csak pár maradék zöldségféle volt, egy kis darab csirkemell, és előző napról maradt kis párolt rizs. (Az is Zepterben készült.) Időm sem sok volt vacsorát készíteni, ezért elővettem a (24 cm átmérőjű) Zepter edényt, és 4 fő részére bőséges vacsora kerekedett ki, szinte pillanatok alatt. A főzés hőforrással csak 10 perc, de utána még az étel a hőforrást elzárva fedő alatt 20 percig fő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen hússal és bármilyen maradék zöldségféle kombinációjával készíthető. Ha kicsit kevesebb zöldségfélét használunk, kb. feleannyit, mint a recept ír, akkor 3-4 marék fussili vagy hasonló tésztával is elkészíthető a Zepter edényben, csak én ekkor kb. 2,5 dl tejszínt öntenék hozzá. Kimondottan gyors étel, és egészséges is!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zepterben készített zöldséges-csirkés egytál, tejszínes-zöldséges csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra darabolt húst a Zepter lábasban szárazon lesütjük (a felhevített edénybe a vízcsepp próba után betesszük, mesütjük).
  2. Amikor a hús lesült, minden fenti hozzávalót az edénybe teszünk, a felkockázott zöldségféléket és az aprított fűszereket jól összekeverve, és a folyékony anyaggal (tejszín, tejföl és olaj) leöntve, só és bors is bele.
  3. Miután mindent összekavartunk, rátesszük a fedőt, és addig melegítjük, amíg a termokontroll jelzője a zöld mezőbe beleér.
  4. Ekkor elzárjuk a hőforrást, és még kb 20-25 percig hagyjuk az ételt "utófőni".
  5. Főtt vagy pirított rizzsel tálaljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 195
elküldve: 4
receptkönyvben: 123
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

jkerekes8

Mióta szakács: 2011.07.25.
12 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilivej
LiliAnna / lilivej v, 2013-11-17 13:52

a facebookon megosztottam egy receptjét utolagos engedelmével. és ha gondolja szivesen látjuk a zepter receptek csoportban. üdvözlettel
Anna

279