r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkemell-vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Zöldséges csirkemell-vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1399 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2847.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2968 micro
Összesen 1399 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellről a bőrt ujjainkkal alányúlva egyben lefejtjük, félretesszük.
  2. A csontról a húst lefejtjük, ledaráljuk, vagy késes aprítógéppel péppé aprítattjuk.
  3. A húshoz adjuk a beáztatott és kinyomott zsemlét, a finomra reszelt répát, gyökeret. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, és alaposan összegyúrjuk, összedolgozzuk a masszát. Kissé lágy lesz, de az a lényeg, hogy formálható legyen!
  4. A masszát két részre osztjuk, formázzuk, és visszatapasztjuk a csontra.
  5. A bőrt ráfektetjük és cérnával átkötjük, hogy a formát megtartsa.
  6. Kivajazott jénaiba tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Az eredeti recept nem írja, de a jénait én lefedtem, majd amikor késznek ítéljük a húst, akkor levesszük a tetejét, olajjal meglocsoljuk, és pirosra sütjük a bőrt.
  8. Másik hússal sütöttem együtt (külön-külön edényben), így én magasabb hőfokon készítettem, olyan 35-40 percig. Lehet kevesebb idő is elég neki, vendégeket és gyerekeket gardíroztam, így magára hagytam a sütőben a húst. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3452
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Ajánló

Burgonyapürével kínáltam, illik hozzá.  Hidegen is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2003-as Príma Konyhában lelt recept. :) Most fedeztem fel, szerintem többször is készítem majd! Jó alternatívása a fasírtnak, és sokkal könnyedebb annál ízre és állagra is. A fűszerezést maximálisan a család ízlése határozza meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek