r
Nosalty Logó

Zöldséges burgonya csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Zöldséges burgonya csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6977.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    3032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk. Enyhén sós vízben héjában félkeményre főzzük. Megtisztítjuk és karikára vágjuk.
  2. A császárszalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, zsírjára sütjük.
  3. A sajt kivételével minden hozzávalót a szalonnához adunk és összeforraljuk.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük. A sóval óvatosan bánjunk, a szalonna sós lehet!
  5. Tűzálló tálba simítjuk a keveréket, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  6. Hideg sütőbe tesszük, 200 fokon pirosra sütjük. (légkeveréssel 185 fokon).
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8040
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Ajánló

A sütőből kivéve hagyjuk állni picit az ételt, mert a krumpli szépen beszívja a tejet. Pihentetés után szépen szelhető is! 5 dl tejjel marad a tál alján némi szaft, amivel meglocsolhatjuk tálaláskor a krumplit. Ha ezt nem szeretjük, csökkentsük a tej mennyiségét 4 dl-re! Figyeljünk, hogy kellően magas tálat használjunk, mert a tej forr a sütőben, ne tudjon kicsapódni a sütőedényünkből!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy 2009-es konyhamagazinban találtam különböző konzervzöldségekhez egyszerű, gyors recepteket. Ez az első, amit kipróbáltam. Természetesen nemcsak konzervvel készíthető, hanem fagyasztott zöldséggel is! A borsó nálam is az volt :) A zöldségek arányait ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Amennyiben fagyasztott zöldséggel dolgozunk: a fagyasztott zöldségeket adjuk először a szalonnához és forgassuk át vele 1-2 percig. Külön párolni nem kell, hiszen a tejjel is felforraljuk őket, majd a sütőben is eltölt az étel annyi időt, hogy azalatt bőven megpuhul a fagyasztott zöldség is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?