r
Nosalty Logó

Zöldséges borsóleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bonduelle
Zöldséges borsóleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Összesen 1213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Összesen 67 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3346 micro
  • β-karotin
    6929 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3538 micro
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3919 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    2592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    948 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    10038 micro
  • β-karotin
    20787 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10614 micro
Összesen 1213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    561 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Elkészítés

hozzávalók a leveshez

  1. A hagymát finomra aprítjuk, a fehérrépát, a karalábét, valamint a burgonyát felkockázzuk.
  2. Egy lábasban egy evőkanál olívaolajat hevítünk, és dinsztelni kezdjük rajta a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a fehérrépát, majd újabb 2-3 perc múlva a burgonyát is.
  3. Sózzuk-borsozzuk, felöntjük az alaplével, hozzákeverünk egy jó adag petrezselymet, majd közepesnél kisebb lángon addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  4. Közben a puha vajból, a tojásból és a lisztből tésztát keverünk. Sózzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és összekeverjük. Mikor már majdnem kész a leves, szaggassuk hozzá a vajgaluskákat - ehhez egy mokkás- vagy teáskanalat használjunk, amit előtte olajba mártunk, így nem ragad rá a tészta.
  5. Végül adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, illetve a bébirépát, keverjük össze, majd tálaljuk jó sok petrezselyemmel megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 597
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 60794
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges borsóleves vajgaluskával
Bonduelle 39 recept

Ez a gyorsan elkészíthető, zöldségekkel teli, finom zöldborsóleves remek választás lehet vasárnap ebédre.

Hozzávalók

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?