r
Nosalty Logó

Zöldkígyó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Zöldkígyó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 8662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3735.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1129.2 g
  • Cukor
    990 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 8662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjéit egy keverőtálban a sóval és citrommal felverjük. Ha már kemény, kanalanként belekeverjük a cukrokat. Ha már nem serceg, még 1 percig keverjük.
  3. Most a tojássárgákat keverjük a masszába egyenként.
  4. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a tojásos masszába gyors mozdulatokkal 1-2 kanál lisztet keverünk, de már fakanállal. A többi lisztet lassan, óvatosan keverjük bele, nem kell simának lennie.
  5. Beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. 10 perc után visszavesszük a hőt 150-160 fokra, és még sütjük kb. 5-6 percet, de lehet több idő is, attól függ milyen a sütő. Tűpróba! Ha nagyon barnul, sütőpapírral takarjuk le.
  6. Ha már megsült kikapcsoljuk a sütőt, de a formát még bent hagyjuk nyitott ajtó mellett. Pár perc múlva kivesszük és hagyjuk hűlni egy kicsit. Körbevágjuk a formát és óvatosan levesszük a piskótáról a sütőpapírt. Rácson hagyjuk hűlni.
  7. Krém: a gyümölcsöt egy szűrőben hagyjuk kiolvadni.
  8. A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel.
  9. A gyümölcs kiolvadt levét kiegészítjük 1 dl-re vízzel és kicsit megcukrozzuk, majd a zselatint beáztatjuk és felmelegítjük (nem főzzük!). Hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthoz.
  10. A tejszínt keményre felverjük és lazán összeforgatjuk az előzőekkel. Ezzel töltjük meg a háromba vágott piskótát.
  11. Összeállítása: a kerek piskótát háromba vágjuk, megtöltjük a krémmel és a hűtőbe tesszük 3-4 órát.
  12. A hűtőből kivesszük. Egy megfelelő méretű tálcát előkészítünk. A kerek piskóta közepére tesszük egy kávés készlet kistányérját, és nagyon éles késsel körbevágjuk.
  13. A piskóta szélét felül és alul elvágjuk, és a két félkörből csinálunk egy S formát.
  14. A kivágott kört a közepéről félbevágjuk, kicsit ellapítjuk, mert ez lesz a feje.
  15. Ha már szép kígyóformája van, bekenjük vajas-cukros krémmel, hogy jól tapadjon a bevonat.
  16. A zöldre festett marcipánt kinyújtjuk, és óvatosan rátesszük a kígyóformára. Ha cukormázat használunk, akkor óvatosan ráöntjük.
  17. Szépen elsimítjuk a kígyó testét, és díszítjük a képen látható módon, vagy akár saját elképzelésünk szerint.
  18. A tálcára csokidarát szórunk vagy akár kekszport, vagy diót, stb.
  19. A nyelve piros marcipán, a szeme fehér és fekete marcipán.
  20. A bőre rajzolatát különböző formákkal nyomkodjuk bele.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2816
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Természetesen csak annak való, aki szereti a kígyókat, vagy ki tudja még kinek?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányom kislánya az 5. szülinapjára kígyót "rendelt". Na nem akármilyet, azt is megmondta, hogy zöldet. A kígyónak is "lánynak" kellett lenni és természetesen ünnepi ruhában. Én nem csípem a kígyókat, de megpróbáltam a kedvébe járni. Sok ötletet merítettem a Tortacsodák könyvből, és az "édesbünőzés" lapról. Köszönet érte. A burkolás kicsit nehezen sikerült, de azért valahogy összejött. A pikkelyes díszítést kisebb-nagyobb kupakokkal belenyomkodva csináltam. A szemét a fehér marcipánnal először golyónak, majd ellapítva vízzel "felragasztva" készítettem. A fekete részt szintén így. A nyelve piros marcipán, az nagyon egyszerű volt az előzőekhez képest! :) Majdnem elfelejtettem, hogy én ezt a Foltos piskótából készítettem. A receptje megtalálható a receptjeim között.    

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek