Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres töltött karalábé

Zöldfűszeres töltött karalábé
Zöldfűszeres töltött karalábé
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje nagy kedvenc nálam így kora nyáron a töltött karalábé, amin most csavartam kettőt: zöldfűszeres tejföllel, egressel és bárányhússal készítettem, eszméletlen jó lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst befűszerezzük (ami lehet egyébként sertés, marha vagy akár a kettő vegyesen is, akkor): só, bors, hagyma és bárány esetén citromfű vagy menta. Összekeverjük a rizzsel, és félretesszük.
  2. A karalábék alját levágjuk, hogy megálljon a deszkán. A tetejét szintén lekanyarítjuk, majd késsel mélyedést vágunk bele. Ezután kiskanálra váltunk, és kikaparjuk a zöldséget úgy, hogy az alja és az oldala is fél centi vastag maradjon.
  3. A rizzsel elkevert húst a karalábékba töltjük, a kivájt zöldséget pedig felaprítjuk.
  4. A hagymát apróra vágjuk, egy magasabb falú serpenyőben vagy edényben kevés olajat hevítünk, majd rádobjuk. 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított karalábét, és 2-3 percig együtt főzzük.
  5. A megtöltött karalábékat beletesszük, és felöntjük annyi alaplével (vagy vízzel), ami félig ellepi őket. Fedő teszünk rá, és 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  6. Közben a zöldfűszereket felaprítjuk, összekeverjük a tejföllel, és összeturmixoljuk.
  7. Ha a karalábé megpuhult és a hús megfőtt, akkor kivesszük a karalábékat, és összeturmixoljuk a karalábét a főzővízzel. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a zöldfűszeres tejfölt, visszatesszük a karalábékat, és beleszórjuk a megtisztított egreseket. 5-6 perc alatt összemelegítjük (de ne forraljuk, mert kicsapódik), és ha az egres is kicsit megpuhult, de még nem főtt szét, akkor már tálalhatjuk is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 124
össznézettség: 13 511
elküldve: 2
receptkönyvben: 184
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
296 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bárányhússal töltött karalábé, tejfölös karalábé töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

680
karalábé 4 közepes db
bárányhús 50 dkg
citromfű 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizs 10 dkg
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
alaplé 6 dl
tejföl 230 g
zöldfűszer 0 ízlés szerint
egres 15 dkg