Zöldfűszeres-tejszínes sertésszűz roston recept

Zöldfűszeres-tejszínes sertésszűz roston
Zöldfűszeres-tejszínes sertésszűz roston
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 6 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem dolgoztam ezelőtt szűzpecsenyével, pedig hallottam, hogy isteni. Nemrég kaptunk barátoktól ilyen kincset, és szerettem volna belőle valami klasszat, így hát mentem a magam feje után. Kicsit féltem, hogy  elbarmolok egy ilyen nemes alapanyagot, de bátraké a szerencse.... És hát olyannyira klassz lett, hogy meg is osztom Veletek! :) Omlós, kicsit szaftos, és érvényesül a hús, nem nyomja el semmi más, inkább kiteljesíti. A tejszínt nem kell fűszerezni semmivel, mert míg párolódik, szépen magába szívja a húson levő fűszereket. Mi nagyon szerettük.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Szűzpecsenyéből az igazi, de pénztárcakímélőbb módon hasonlóan finom csont nélküli karajszeletekből is, csak azt egy gondolatnyival tovább kell párolni.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes sertésszűz, zöldfűszeres pecsenye, pecsenyeragu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét megmossuk, levagdossuk róla a zsíros részeket, és 1-1,5 cm vastag érmékre szeleteljük.
  2. Az olajjal összekeverjük a fűszereket (ízlés szerint, a zöldfűszerekből kb. 1-1 csapott mokkáskanálnyit), belezúzzuk a fokhagymát.
  3. A húst jól összeforgatjuk az így kapott páccal, és legalább 3-4 órára, de inkább 1 napra hűtőbe tesszük.
  4. Ezután serpenyőbe tesszük az érméket egymás mellé, és egyik oldalukat nagy lángon hirtelen kisütjük, majd miután megfordítottuk őket, lejjebb vesszük a lángot.  Ekkor a sajtot feldarabolva rájuk szórjuk, és meglocsoljuk a tejszínnel, majd lefedve kb. 6-8 perc alatt készre pároljuk.
  5. Frissen tálaljuk. Legjobb hozzá a fokhagymás-petrezselymes krumpli, de krumplipürével, sült zöldségekkel és rizzsel is nagyon-nagyon finom.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 744
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706