Zöldfűszeres babsaláta recept

Zöldfűszeres babsaláta
Zöldfűszeres babsaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt szeretem ebben a receptben, hogy gyakorlatilag az összes hozzávalót szabadon variálhatjuk annak függvényében, hogy mi van ott. Variálhatjuk a bab fajtáját (sőt, akár csicseriborsóra is cserélhetjük), a hagymát, az ecetet, de még a fűszert is. Ja, és azt se felejtsük el, hogy előző este összedobjuk (jót is tesz neki ha összeérik kicsit), megfőzhetjük előre a tojást is, és másnap csak kenyeret kell hozzá pirítanunk, és kész is a szuper reggeli/tízórai/uzsonna.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

babos saláta, szendvics
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és jó apróra szeleteljük. Összekeverjük az ecettel, és 10 percig állni hagyjuk.
  2. A zöldfűszereket (ami lehet tényleg bármi), finomra vágjuk. A babkonzervet lecsepegtetjük.
  3. Ha letelt a 10 perc, a hagymát leszűrjük, és összekeverjük a fűszerekkel és a babbal. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és enyhén csípős pirospaprikával fűszerezzük.
  4. Főtt tojással és pirítóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
256 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1445