r
Nosalty Logó

Zöldséges lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Zöldséges lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Összesen 668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Összesen 3998 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Összesen 167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    3917 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7603.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2897 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1270 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    23502 micro
  • Lut-zea
    6518 micro
Összesen 3998 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    972 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  2. A darált húst elkeverjük a hagymával és kb. 5 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát, majd további 5 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük. (Ha le akarna égni, egy pici vizet önthetünk alá.)
  4. Ráöntjük a paradicsomot, majd az üveget/konzervdobozt feltöltjük 1 dl vízzel, ráöntjükés az egészet jól megkeverjük.
  5. Hozzáadunk 2-3 ek ketchupot (ízlés szerint), majd csipet sóval, borssal, 2 tk oreganoval és 2 tk bazsalikommal fűszerezzük. Mégegyszer összerottyantjuk.
  6. Közben elkészítjük a besamel mártást, ami a tésztalapok és a zöldéges hústöltelékközé fog kerülni.
  7. 2 ek lisztet elkeverünk 1 ek olajjal, majd folyamatos keverés mellett lassan hozzá adagolunk fél l tejet (vagy 3 dl tejet és 3 dl vizet, ha nincs otthon annyi tej esetleg). Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg teljesen csomómentes, sűrű szósz keletkezik. Óvatosan kell bánni vele, kb. palacsintatészta sűrűségű legyen. Vigyázat, nagyon-nagyon könnyen leég! (A szószt ízlés szerint megbolondíthatjuk egy kis szerecsendióval, de én nem szeretem az ízét.)
  8. Egy jénai tál aljára teszünk 3 vagy 4(nem megfőzött!)tésztalapot egymás mellé (tál nagyságától függ), majd egy-két merőkanálnyi besamelt. Ezen egy adag tölteléket elegyegetünk. Újabb tésztaréteg következik, besamel, majd megint a töltelék, amíg el nem fogy minden.
  9. A tetejére tésztarétegnek kell kerülnie, ezt bőven megöntözzük besamellel,majd vastagon megszórjuk reszelt sajttal (én trappistával).
  10. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ropogós-piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11818
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Ajánló

Én még a saját adagom tetejére is teszek ketchupot, de a párom pl. majonézzel szokta megöntözni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges lasagne
Az ördög szakácsnője 36 recept

Olasz konyha? Bárhol, bármikor, bármit. Jelen esetben lasagne-t, kicsit zöldségesen, csak hogy ne mindig ugyanolyan legyen.

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?