r
Nosalty Logó

Zöldborsós újkrumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Zöldborsós újkrumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 498 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1989 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2337 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    6657 micro
Összesen 498 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3471.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    2209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    760 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2092 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1080 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    9350 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    26628 micro
Összesen 1989 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apró szemű újkrumplit használjunk, még akkor is, ha ezt munkásabb megpucolni. Pár percre vízbe áztatjuk, a bőrét lekaparjuk, egészben hagyjuk.
  2. A borsót kifejtjük, megmossuk, a hagymát apró karikára felvágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk. A petrezselyem zöldjét finomra vágjuk.
  3. A zsírt felforrósítjuk,együtt megdinszteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Megszórjuk az őrölt paprikával, egy pohár vízzel felöntjük, és forrni hagyjuk párpercet. Tehetünk bele néhány karika csípős paprikát is.
  4. A pörköltalapba együtt beleöntjük az újkrumplit és a zöldborsót, belekeverjük a petrezselyem zöldjét. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ne lepje el, megsózzuk, és lefedve az egészet puhára pároljuk.
  5. Ha hosszúnak érezzük a levét, fedő nékül be is sűríthetjük, de levesesnek kell maradnia.
  6. Forrón tálaljuk, frissen rászórt petrezselyemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12535
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Uborka- vagy paradicsomsalátával, no meg egy korsó sörrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós újkrumpli
koszider 91 recept

Az újkrumpli és az édes zöldborsó nagyszerű házassága. Gyors, egyszerű tavaszi étel, igaz, kora tavasszal eléggé drága mulatság. De máskor igazából nem készíthető, mert öreg krumpliból és mirelit zöldborsóból legyártva semmi köze ehhez a tavaszi finomsághoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek