r
Nosalty Logó

Zöldborsós rakott tojás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zöldborsós rakott tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3573 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2379 micro
Összesen 894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8787.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    5883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    1649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1117 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1460 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9517 micro
Összesen 3573 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. 5 db tojást megfőzünk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  4. Egy tálba felverünk 4 db tojást, hozzákeverjük a tejfölt, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  5. Belekeverjük a lecsöpögtetett zöldborsót és a karikára szeletelt főtt tojásokat.
  6. Olajjal kikent, közepes tepsi alját kirakjuk egy sor burgonyával, rákarikázzuk a kolbászt. Leöntjük a masszával, ízlés szerint fűszerezzük, befedjük a maradék burgonyával, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2242
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós rakott tojás
Salamon Csilla 1202 recept

Olyan ételt akartam készíteni, ami hamar elkészül a nagy meleg miatt. Vigyázni kell vele, hogy minél előbb a hűtőbe kerüljön a kihűlés után, a sok tojás miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek