r
Nosalty Logó

Zöldborsós pulykaragu 2. (zürichi módra)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zöldborsós pulykaragu 2. (zürichi módra)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 394 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3658.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    873 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 1581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük és kockákra vágjuk.
  2. A gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
  3. Egy serpenyőben (olaj nélkül) aranybarnára pirítjuk a mandulapelyhet, majd kiveszük.
  4. Az olajat a serpenyőbe öntjük és a húst megpirítjuk benne.
  5. Sóval, borssal ízesítjük és kivesszük.
  6. A megmaradt olajban megpirítjuk a hagymát és a gombát.
  7. A húst visszatesszük a serpenyőbe, megszórjuk a liszttel és egy kicsit pirítjuk.
  8. Felöntjük a levessel, borral és tejszínnel.
  9. Lefedve 30 percig főzzük.
  10. 25 perc elteltével hozzáadjuk a zöldborsót és készre főzzük.
  11. Megszórjuk mandulapehellyel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19435
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 16.

Ajánló

Nokedlivel tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban olvastam ezt a receptet. Egy könnyen elkészíthető, ízletes étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek