r
Nosalty Logó

Zöldborsós nokedli tejfölösen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsós nokedli tejfölösen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

Összesen 3332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3303 micro
Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4881.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2358 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13211 micro
Összesen 3332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

Elkészítés

A zöldborsós szószhoz

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. Majd rászórjuk a pirospaprikát,ráöntjük a lecsepegtetett borsót, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát és a cukrot is.
  2. Addig főzzük így, míg a borsó meg nem puhult. Majd az evőkanál lisztet és a tejfölt símára keverjük, és a borsóra öntjük. Jól elkeverjük, és még addig főzzük, amíg rottyan egyet.
  3. Egy nagyobb fazékban tegyünk fel vizet forrni.
  4. Ha felforrt, akkor a lisztet, a tojást keverjük össze, és csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy ragacsos, nyúlós masszát kapjunk, amit nokedliszagatóval könnyen ki tudunk szaggatni.
  5. Ha megfőtt a nokedli (ez kb. 15 perc), akkor tésztaszűrőn szűrjük le, és keverjük össze a zöldborsóval. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 21044
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami egyszerűt és gyorsat akartam csinálni, és ez lett belőle.

Hozzávalók

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!