r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves Marcsitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Zöldborsóleves Marcsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 97 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    2195 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    3306 micro
Összesen 489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3180.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1881 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    2699 micro
  • β-karotin
    8782 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    13226 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A grízgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkeaprólékot, 2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, összekeverjük. Fedő alatt többször kevergetve 1 órán át pároljuk.
  2. A megtisztított, apróra vágott zöldségeket (kivéve a zöldborsót) hozzáadjuk aprólékhoz, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük.
  3. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, jöhet a borsó. Jó 10-15 percnyi főzés után beleszaggatjuk a grízgaluskát, készre főzzük.
  • Elkészítettem: 73 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8421
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Imádjuk a leveseket. Ezt is.

Hozzávalók

A leveshez

A grízgaluskához

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek