Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból recept

1 adag
221
kcal
Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból
Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos zöldborsófőzelék recept az én egyik kedvencem!

hozzávalók / 3 adag

  • 500 g zöldborsó (fagyasztott, Anyukám a Fevitára esküszik)
  • 0.5 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 ek napraforgó olaj
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 l víz (éppen lepje csak el)

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsófőzelék petrezselyemmel, a klasszikus cukorborsófőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót annyi vízzel feltesszük főni, amennyi éppen ellepi.
  2. Beledobjuk egészben a hagymát, sózzuk, ételízesítőt rakunk bele, és egy pici olajat öntünk bele.
  3. Eközben a tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
  4. Amikor a cukibori már megpuhult, belekeverjük a habarást, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (ez az egésznek a lelke), és jól megborsozzuk. (Legalábbis én igen, szeretem, ha kiérződik a feketebors íze. Néha egy kis erőspaprikát is szórok bele.)
  5. Kb. 10 percig fözzük még, és kész is!

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 621
elküldve: 5
receptkönyben: 344
elkészítve: 13/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

Hozzászólások (22)

Chef Bácsi
Chef Bácsih, 2013-03-25 14:07

Nagyon szépen köszönöm, hogy "beküldted" a receptet, az egyszerűségét látva kételkedtem abban hogy jó lesz, (nem olvastam előtte a hozzászólásokat), de egyszerűen fantasztikus!!! köszi mégegyszer!!!

Nunez
Nunezp, 2012-03-09 12:42

Ez volt az első főzelékem és nagyon finom lett,mintha csak anyukám csinálta volna!
Köszönöm a receptet!

WINAGOSTON
WINAGOSTONv, 2011-11-27 13:33

Szuper lett :) Kedvenc lett belőle ;) Várom a hasonlóan jó recepteket :)

micike18
micike18k, 2011-11-01 14:19

Nagy ,,No Salty" rajongó vagyok, már nagyon sok mindent megcsináltam az oldalról. A borsófőzelékek közül ez viszi a pálmát! Isteni finom! Köszi a receptet! :)

Bors-and-Pepper
Bors-and-Pepperk, 2011-11-01 14:36

Jaj, Micike, nagyon szépen köszönöm! Igazán jól esik! Meg is mondom az Anyukámnak, hiszen Töle tanultam ezt a receptet!

Barika
Barikak, 2011-07-19 09:31

Habarással még nem csináltam, ma kipróbálom és majd beszámolok ;)

Bors-and-Pepper
Bors-and-Peppercs, 2011-06-02 19:51

Megjegyzés: az ételízesítö az nálam természetes. Szárított zöldségekböl, nem mü dolgokból...

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
Kávé és süti
Kávé és süti
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
221