Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból recept

1 adag
221
kcal
Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból
Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos zöldborsófőzelék recept az én egyik kedvencem!

hozzávalók / 3 adag

  • 500 g zöldborsó (fagyasztott, Anyukám a Fevitára esküszik)
  • 0.5 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 ek napraforgó olaj
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 l víz (éppen lepje csak el)

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsófőzelék petrezselyemmel, a klasszikus cukorborsófőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót annyi vízzel feltesszük főni, amennyi éppen ellepi.
  2. Beledobjuk egészben a hagymát, sózzuk, ételízesítőt rakunk bele, és egy pici olajat öntünk bele.
  3. Eközben a tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
  4. Amikor a cukibori már megpuhult, belekeverjük a habarást, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (ez az egésznek a lelke), és jól megborsozzuk. (Legalábbis én igen, szeretem, ha kiérződik a feketebors íze. Néha egy kis erőspaprikát is szórok bele.)
  5. Kb. 10 percig fözzük még, és kész is!

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 605
elküldve: 5
receptkönyben: 344
elkészítve: 13/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

Hozzászólások (22)

Chef Bácsi
Chef Bácsih, 2013-03-25 14:07

Nagyon szépen köszönöm, hogy "beküldted" a receptet, az egyszerűségét látva kételkedtem abban hogy jó lesz, (nem olvastam előtte a hozzászólásokat), de egyszerűen fantasztikus!!! köszi mégegyszer!!!

Nunez
Nunezp, 2012-03-09 12:42

Ez volt az első főzelékem és nagyon finom lett,mintha csak anyukám csinálta volna!
Köszönöm a receptet!

WINAGOSTON
WINAGOSTONv, 2011-11-27 13:33

Szuper lett :) Kedvenc lett belőle ;) Várom a hasonlóan jó recepteket :)

micike18
micike18k, 2011-11-01 14:19

Nagy ,,No Salty" rajongó vagyok, már nagyon sok mindent megcsináltam az oldalról. A borsófőzelékek közül ez viszi a pálmát! Isteni finom! Köszi a receptet! :)

Bors-and-Pepper
Bors-and-Pepperk, 2011-11-01 14:36

Jaj, Micike, nagyon szépen köszönöm! Igazán jól esik! Meg is mondom az Anyukámnak, hiszen Töle tanultam ezt a receptet!

Barika
Barikak, 2011-07-19 09:31

Habarással még nem csináltam, ma kipróbálom és majd beszámolok ;)

Bors-and-Pepper
Bors-and-Peppercs, 2011-06-02 19:51

Megjegyzés: az ételízesítö az nálam természetes. Szárított zöldségekböl, nem mü dolgokból...

Legfrissebb cikkek

Heti menü: fűts a sütővel!
Heti menü: fűts a sütővel!
Egyre csípősebb az idő - fűteni úgyis kell, főzni szintén, miért ne intézzük a kettőt együtt? Sütőben készülő finomságokat kínálunk egész hétre!
Top 7 reggeli gyerekeknek
Top 7 reggeli gyerekeknek
Hét közben nincs időnk a gyerkőcök reggelijével bíbelődni: egy gyors szendvics, esetleg müzli joghurttal, gyümölcs a tízórai mellé, és már indulunk is, különben elkésünk.
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
221