Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból recept

1 adag
221
kcal
Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból
Zöldborsófőzelék 7. - cukorborsóból
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos zöldborsófőzelék recept az én egyik kedvencem!

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsófőzelék petrezselyemmel, a klasszikus cukorborsófőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót annyi vízzel feltesszük főni, amennyi éppen ellepi.
  2. Beledobjuk egészben a hagymát, sózzuk, ételízesítőt rakunk bele, és egy pici olajat öntünk bele.
  3. Eközben a tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
  4. Amikor a cukibori már megpuhult, belekeverjük a habarást, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (ez az egésznek a lelke), és jól megborsozzuk. (Legalábbis én igen, szeretem, ha kiérződik a feketebors íze. Néha egy kis erőspaprikát is szórok bele.)
  5. Kb. 10 percig fözzük még, és kész is!

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 125
elküldve: 5
receptkönyben: 342
elkészítve: 13/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

Hozzászólások (22)

Chef Bácsi
Chef Bácsih, 2013-03-25 15:07

Nagyon szépen köszönöm, hogy "beküldted" a receptet, az egyszerűségét látva kételkedtem abban hogy jó lesz, (nem olvastam előtte a hozzászólásokat), de egyszerűen fantasztikus!!! köszi mégegyszer!!!

Nunez
Nunezp, 2012-03-09 13:42

Ez volt az első főzelékem és nagyon finom lett,mintha csak anyukám csinálta volna!
Köszönöm a receptet!

WINAGOSTON
WINAGOSTONv, 2011-11-27 14:33

Szuper lett :) Kedvenc lett belőle ;) Várom a hasonlóan jó recepteket :)

micike18
micike18k, 2011-11-01 15:19

Nagy ,,No Salty" rajongó vagyok, már nagyon sok mindent megcsináltam az oldalról. A borsófőzelékek közül ez viszi a pálmát! Isteni finom! Köszi a receptet! :)

Bors-and-Pepper
Bors-and-Pepperk, 2011-11-01 15:36

Jaj, Micike, nagyon szépen köszönöm! Igazán jól esik! Meg is mondom az Anyukámnak, hiszen Töle tanultam ezt a receptet!

Barika
Barikak, 2011-07-19 10:31

Habarással még nem csináltam, ma kipróbálom és majd beszámolok ;)

Bors-and-Pepper
Bors-and-Peppercs, 2011-06-02 20:51

Megjegyzés: az ételízesítö az nálam természetes. Szárított zöldségekböl, nem mü dolgokból...

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
221