r
Nosalty Logó

Zöldbabos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Zöldbabos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3184.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    4059 micro
  • β-karotin
    10132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12738.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    4647 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3492 mg
  • Nátrium
    3651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1881.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6421 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1672 micro
  • α-karotin
    16238 micro
  • β-karotin
    40527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    5423 micro
Összesen 3527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    596 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot a répával - ízlés szerint sózva - megpároljuk.
  2. A 9 lap lasagne tésztát sós vízben kicsit előfőzzük.
  3. Összekeverjük a tejszínt a joghurttal, az aprított kaporral, reszelt sajttal (annyit hagyjunk ki belőle, amennyi majd a tetejére kerül), valamint kevés sóval. (Mivel a zöldségekre is és a tésztára is teszünk, így ide már tényleg csak kevés szükséges.)
  4. Kevés olívaolajjal kikenjük az edényt, s elkezdjük rétegelni: tészta, zöldségek fele, tejszínes szósz, mindezt parmezánnal megszórjuk. Majd ismét tészta, a maradék zöldség, ismét tejszínes szósz, parmezán. Végül tészta, az összes maradék szósz, a félretett sajtot szépen elegyengetjük, s még ide is szórjunk valamennyi parmezánt.
  5. A sütőben lefedés nélkül kb. fél órán át sütjük, míg a sajt gyönyörűen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7425
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 23.

Ajánló

Természetesen más zöldségekkel is nagyon finom lehet. Amikor a fotó készült, akkor az edény egyik felében a zöldbab gombával volt helyettesítve (tán ezért vált ennyire vastaggá a zöldbabos réteg), s meglepő volt számomra, hogy a gomba is milyen ízletes kaporral.     Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos lasagne
Flikflak 30 recept

Nem szeretem a hagyományos paradicsomos-húsos lasagne-t, viszont a zöldségeket és a tésztát nagyon. Így született ez a verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?