r
Nosalty Logó

Zöldbabos "csapdössze"

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabos "csapdössze"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    358 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12977 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1959 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    7637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1188 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    2059 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    2860 micro
Összesen 5407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    604 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Arizst másfélszeres vízmennyiségben készre főzzük.
  2. Azöldbabot 5 percre sós, forró (esetleg ételízesítős) vízbe dobjuk, majd leszűrjük.
  3. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, a krémfehérsajtot pedig vékonyabb szeletekre.
  4. A tejfölt összekeverjük a paradicsomsűrítménnyel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Ezután egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: rizs, zöldbab, szalonnakockák, tejfölös-paradicsomos szósz, krémfehérsajt. Ebben a sorrendben még egyszer megismételjük a rétegezést. Ha ez kész, a tetejét befedjük a baconnel..
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15579
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik este a napi rohanás után belenéztünk a hűtőbe, és az ott találtakból sült ki ez az egyszerű, gyors, ámde nagyon finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek