r
Nosalty Logó

Zöldbabos-borjúhúsos rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Alaleh
Zöldbabos-borjúhúsos rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Összesen 4191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    3303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7607 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15661.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    13214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    97 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1175 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    3264 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    30427 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 4191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Elkészítés

A rizses zöldbabos húshoz

  1. A rizst megmossuk, meleg vízbe 1/2 órára beáztatjuk.
  2. A burgonyát bő olajban megsütjük
  3. A hagymát aprítjuk, 3ekolajon megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben, hozzáadjuk a darált húst, pirítjuk.
  4. A paradicsomokat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a húshoz adjuk.
  5. A húshoz adjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, kissé összerottyantjuk.
  6. A morzsolt sáfrányra 1 csésze forró vizet öntünk, és kicsit állni hagyjuk.
  7. A húshoz adjuk a sáfrányt és a limeport vagy citromlevet, illetve a zöldbabot.
  8. Annyi vizet teszünk rá, ami ellepi, lassú tűzön főzzük addig, míg a levét elfövi. Ekkor beleforgatjuk a sült burgonyát.
  9. A rizsnek 2 liter vizet teszünk fel forrni egy 3 literes fazékba (lehetőleg teflon) 3 ek sóval.
  10. A forrásban levő vízbe öntjük az áztatott rizst, és néha megkeverve, félpuhára főzzük.
  11. Ekkor leszűrjük, a tűzhelyre lángelosztó lapot teszünk, az üres fazekat erre helyezzük ismét (a lángot nem oltjuk el alatta).
  12. A fazékba 3 ek olajat teszünk, és a rizs felét beleöntjük, erre öntjük a húst, aztán a többi rizst.
  13. A fazék oldalától befelé kúpozzuk a rizst ,minél kevesebb rizs érintkezik a fazékkal, annál jobb.
  14. A fedőt konyharuhába csomagoljuk, és a fazékra helyezzük úgy, hogy a gőz ne szökjön ki.
  15. 8 percig magas lángon hagyjuk, majd pislogóra állítjuk, így hagyjuk egy másfél óráig.
  16. Ha letelt az idő, a rizst és a húst laza mozdulatokkal összeforgatjuk, a fazék alján a rizs kissé megpirul, ez a tahdig (fazékalja), amit itt külön tálalnak, és nagyon szeretnek :D.
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3919
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Ajánló

Joghurtos uborkasaláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Alaleh 5 recept

Nagyon fontos, hogy milyen rizst használunk hozzá.

Hozzávalók

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek