r
Nosalty Logó

Zöldbabos batyu burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Zöldbabos batyu burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4797.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    3380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1692 micro
Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9594.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    6759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    2858 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3383 micro
Összesen 1660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A töltelék: A zöldbabot olajon és egy deci vizen puhára pároljuk. Miközben párolódik, hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, fokhagymát összenyomva, ételízesítőt. A petrezselymet apróra vágjuk, és hozzákeverjük, mikor már majdnem kész.
  2. A hús megtöltése: A sertéscomb szeleteket klopfoljuk ki, és sózzuk be mindkét oldalát. Helyezzünk egy ek zöldbabot a kiterített hús közepére, tegyünk rá egy szelet sajtot, majd még egy kis zöldbabot. Négy oldalról hajtsuk fel a hús széleit, fogpiszkálóval rögzítsük egymáshoz, hogy ne essen szét. Kivajazott tepsire helyezzük a négy batyut.
  3. Kb. 1 óráig sütjük 190-200 fokon fólia alatt, míg meg nem puhul. Levesszük róla a fóliát, és még kb. 20 percre visszatesszük, hogy szépen megpiruljon.
  4. A köret: a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy a krumplit ellepje, és hozzáadunk 1 ek sót. Puhára főzzük a krumplit, mikor kész, leöntjük róla a vizet, beletesszük a margarint és a tejfölt, robotgéppel összedolgozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 891
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg gombával szerettem volna megtölteni, de épp nem lehetett kapni a zöldségesnél. Végül nagyon örülök, hogy inkább zöldbabbal készítettem el, legalább már nem csak főzelékhez használom ezt a zöldséget. :)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?