r
Nosalty Logó

Zöldbableves Iluska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Zöldbableves Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1504 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 377 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3635.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    2136 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    2690 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4516 micro
Összesen 1504 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot tisztítás, darabokra vagdosás után odatesszük a vízben főlni. Mikor felforrt, fokhagymát törünk bele, és sózzuk. Lefedjük. Félpuhára főzzük, ez általában 35-45 perc.
  2. Elkészítjük a rántást: a zsírban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, liszttel meghintjük, 1-2 percig kevergetjük, majd fűszer pirospaprikával színezzük, és rögtön felöntjük tejjel kb. 1,5-2 dl-rel. Hozzáöntjük a zöldbabhoz. A tejfölt simára keverjük kevés tejjel, hőkiegyenlítést végzünk (veszünk a forró levesből a hideg tejfölhöz), és végül folyamatos keverés mellett beleöntjük a zöldbabhoz. A maradék tejet is hozzáöntjük.
  3. Beletesszük az apróra vágott kaprot és borsikafüvet. Megvárjuk, míg egyet forr, majd lekapcsoljuk a tüzet alatta. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5328
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 07.

Ajánló

Én nagyon sok étel ízesítéséhez használok kakukkfű, bazsalikom, oregánó keveréket. A zöldbablevessel sem teszek kivételt, abba is szoktam tenni egy keveset. Ha valaki ecetesen kedveli, tegyen pár cseppet hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem a zöldbablevesről anyukám jut eszembe, hisz ő nagyon szerette, és sokszor készített..... ha jó lesz az ízesítés, akkor egy finom levest kapunk!!! Minden egyes lépést leírok, hogy valóban jó legyen az eredmény. Ha langyosan szolgáljuk fel, még hűsítő is tud lenni!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek