r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék 8.- tejfeles

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldbabfőzelék 8.- tejfeles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 1393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3386 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5652 micro
Összesen 1393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Főzelék készítése:
  2. Fazékba tesszük a megtisztított, feldarabolt sárgahüvelyű zöldbabot.
  3. Rátesszük a babérlevelet, a vöröshagymát és a fokhagymát.
  4. Sóval és /vagy ételízesítővel ízesítjük.
  5. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.
  6. Fedő alatt készre főzzük.
  7. Rántás készítése:
  8. Kis lábasba olajat teszünk, rá lisztet szórunk. Szép, közepesen sűrű, krémes, aranyszínű, illatos rántást kapunk. Keverjük folyamatosan, hogy le ne égjen.
  9. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a tejfeles tejjel keverjük el.
  10. Szitán keresztül a kész főzelékbe öntjük, jól elkeverjük.
  11. Forraljuk fel, és egy picit bolondítsuk meg ecettel. Tálaljunk mellé főtt tojást.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24961
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Ajánló

Tálalhatjuk: főtt tojással, tükörtojással, főtt virslivel, sült virslivel, sima kenyérrel, bundás kenyérrel, vele főtt paprikás kolbásszal, kinek mi az ízlése, akár többfélé is ehetjük. Ahogy ízlik. Ha sárga zöldbabból készítem, csak a nagyon gyengét használom, mert ha öregedik, szálkás lesz és az íze sem olyan jó. A zöldbabfőzeléket mostanában zöld hüvelyű zöldbabból készítem, a levest is. Rakottan és salátának is készítem, mennyei az íze és látványa is. Idén nem volt túl sok, eléggé esős tavaszunk és nyárkezdetünk volt. Még egy érdekesség: ha van zöld zöldbab, és főzeléket főzök, általában nem forrón, sőt, kifejezetten hidegen tálalom, nagyon szeretjük így, a párom a nagy melegben egyenest a hűtőből veszi ki, és úgy eszi. Finom! Érdemes kipróbálni hidegen is (zöld zöldbabbal is).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabfőzelék 8.- tejfeles
Éva-Anyóca 350 recept

Végre kinőtt a kertemben a zöldbab. Leszedtem, de csak egy adagnyi lett belőle. A párom kedvence, meg a gyerekek is szeretik, hát főzelék lett belőle ebédre. Nagyon finom, egyszerű, viszonylag gyors ebéd, és még emlékeztet egy kicsit a nyárra, ami múlóban van, de nagyon. Nem szeretjük annyira a mirelit zöldbabot, de ha csak az van, akkor abból csinálom. Ezért kihasználtam az alkalmat, hogy most van és friss.

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?